Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κανέλλη στη δίκη Κασιδιάρη: «Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο» - Ατιμώρητος ο Κασιδιάρης για το χαστούκι


Ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη τον Ιούνιο του 2012, μέσα σε κλίμα έντασης.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, κατέθεσε για την επίθεση που δέχθηκε. Όπως περιέγραψε «Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω και ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι, να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές».

Η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της. «Ημουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη» είπε και πρόσθεσε. «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».

«Οι κομμουνιστές παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό» είπε η ίδια, όταν η συνήγορος υπεράσπισης την αποκάλεσε πρώιμη κομμουνίστρια. Αυτό προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της βουλευτού από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου και τη διακοπή του δικαστηρίου.

Στην έδρα του δικαστηρίου τοποθετήθηκε υπολογιστής προκειμένου να προβληθεί το επίμαχο βίντεο.



Το επεισόδιο είχε γίνει on air κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη τον Ιούνιο του 2012. Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε επιτεθεί κατ αρχήν εναντίον της Ρένας Δούρου όταν της έριξε ένα ποτήρι νερό, μόλις του είπε ότι η Χρυσή Αυγή γυρίζει την Ελλάδα 500 χρόνια πίσω.

Η κ. Κανέλη που ήταν παρούσα στο πάνελ, με άλλους πολιτικούς και δημοσιογράφους, αντέδρασε και στη συνέχεια τη χαστούκισε.
Μετά την επίθεση ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε, ενώ εμφανίστηκε μετά τη λήξη του αυτοφώρου, καταθέτοντας μάλιστα και μήνυση εναντίον των δυο γυναικών!

Ατιμώρητος ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη. Παύει η ποινική δίωξη


Ατιμώρητος έφυγε τελικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Ηλ. Κασιδιάρης, για το περιβόητο χαστούκι στη βουλευτή ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Tο δικαστήριο μετέτρεψε την πράξη από επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε απλή, και έπαυσε την ποινική δίωξη, αφού όπως υποστήριξε ο εισαγγελέας, για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη του είπε πως η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη. "Έπρεπε να ζητήσετε μια συγνώμη" του τόνισε.

Ο εισαγγελέας είπε ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. "Ενας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα".

Η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε ότι "η λέξη αθώος δεν ακούστηκε μέσα στο Δικαστήριο" και πρόσθεσε πως "ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ποιοι είναι οι στόχοι της Χρυσής Αυγής.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου