Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ο Πιστόριους χτύπησε τη Ρίβα με ρόπαλο πριν την πυροβολήσει

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον έξι φορές χρυσό παραολυμπιονίκη λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου 

Την ώρα που το δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής πρόκειται να προσδιορίσει την ποινή του Όσκαρ Πιστόριους στα μέσα Ιουνίου για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ νέα στοιχεία που δημοσιεύονται σε βιβλίο δείχνουν πως ο Πιστόριους χτύπησε τη Ρίβα και με ένα ρόπαλο του κρίκετ πριν την πυροβολήσει.
AdTech Ad
Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Πιστόριους ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πόρτα της τουαλέτας, μπερδεύοντας τη πρώην σύντροφό του με διαρρήκτη, με τις σφαίρες όμως να βρίσκουν θανάσιμα την άτυχη γυναίκα. Ακόμη, ισχυρίστηκε πως όταν κατάλαβε τι συνέβη χρησιμοποίησε ένα ρόπαλο του κρίκετ για να σπάσει την πόρτα.

Δεν έχουν την ίδια άποψη όμως οι συγγραφείς του βιβλίου "Oscar vs The Thruth" Calvin και Thomas Mollet οι οποίοι ισχυρίζονται πως ο Πιστόριους χτύπησε τη Ρίβα με το ρόπαλο πριν την πυροβολήσει. Οι ισχυρισμοί τους στηρίζονται στην ανάλυση των μελανιών που είχε στην πλάτη της η Ρίβα και όπως λένε δεν είχαν μέχρι τώρα τη δέουσα προσοχή. Αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια θα σήμαινε έτρεχε να ξεφύγει όταν τη χτύπησε.

Επίσης ισχυρίζονται πως ο καβγάς είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα και δεν εκτυλίχθηκε μόνο στην κρεβατοκάμαρα αλλά σε όλο το σπίτι. " Ο Όσκαρ κυνηγούσε τη Ρίβα με το ρόπαλο και εκνευρίστηκε όταν εκείνη κλειδώθηκε στο μπάνιο. Για να την τρομάξει και να τη φοβίσει ο Όσκαρ χτύπησε την πόρτα αρκετές φορές" γράφουν.  Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα εξετάζοντας τη θέση και την ποιότητα των μελανιών της Ρίβα κάτι που όπως λένε παρέλειψε να πάρει τόσο σοβαρά ο παθολόγος.

"Η Estelle van der Merwe δεν μπόρεσε να ακούσει λέξεις ή γλώσσα αλλά κρίνοντας από τον τόνο της  φωνής κατάλαβε πως πρόκειται σίγουρα για γυναίκα. Ακουγόταν ότι η γυναίκα τσακωνόταν με κάποιον χωρίς όμως να ακούσει δεύτερη φωνή" αναφέρουν οι συγγραφείς επικαλούμενοι μαρτυρία μιας γειτόνισσας.

Πηγή: Metro
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου