Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα


Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Μεγάλο Σάββατο, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. 

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα θα είναι την Κυριακή του Πάσχα μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη ως τη λήξη της βάρδιας. 

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από την πλευρά της η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι σε «μια νέα μεγάλη, φιλελεύθερη, μνημονιακή επίθεση σε αποδοχές και συντάξεις που γίνεται μετά την εκβιαστική τακτική των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, με στόχο τη φτωχοποίηση της κοινωνίας και τη δημιουργία δεξαμενής χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού, το οποίο θα θυσιαστεί στο βωμό των κερδών των μεγάλων πολυεθνικών».

Τονίζουν ότι με την κινητοποίηση της 1ης Μαίου διεκδικούν:

- Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
- Να ξεκινήσουν, ξανά, οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να διατηρηθεί μέχρι τότε σε ισχύ η υπάρχουσα ΣΣΕ.
- Να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του Οργανογράμματος της Εταιρείας, ώστε να διαμορφωθεί σε ένα νέο, σύγχρονο, αναπτυξιακό «εργαλείο».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου