Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα



Σε απεργιακό κλοιό σήμερα 7 Απριλίου η χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ  και δικηγόροι.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην απεργία, η οποία ξεκίνησε  στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης,  και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας (Πέμπτης). 

Στη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί   κανένα αεροπορικό δρομολόγιο, τακτικές πτήσεις και δρομολόγια τσάρτερ, από και προς το σύνολο των ελληνικών αεροδρομίων.

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Απεργία έχει κηρύξει και η ΕΣΗΕΑ, από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 8 Απριλίου 2016.

Σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ επιτρέπει τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 - 13:30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00 - 20:15.

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή έως τις 15 Απριλίου, ενώ την Παρασκευή απεργούν οι λιμενεργάτες, με αίτημα τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών

TZAKOY EΛENA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου