Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ένταση στα Εξάρχεια. Οδομαχίες,μολότοφ, φωτιές και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια - Οδοφράγματα γύρω από το Πολυτεχνείο .



Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεαροί που βγήκαν από το Ίδρυμα έχουν στήσει οδοφράγματα σε Πατησίων, Στουρνάρη και Τζωρτζ, ενώ πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Κλειστές αυτή την ώρα παραμένουν οι Πατησίων από Ιουλιανού και στα δύο ρεύματα, η Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα, η κάθοδος της Λ. Κηφισίας από Πανόρμου, η άνοδος της Β. Σοφίας από Σύνταγμα έως Χίλτον και στα δύο ρεύματα και η κάθοδος από Λ. Αλεξάνδρας, η Β. Σοφίας και η Ακαδημίας. Άνοιξαν Σταδίου και Β. Αμαλίας. Εξακολουθούν να ισχύουν οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ έως τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, στο τηλ. 11185.


Οδομαχίες αντιεξουσιαστών-ΜΑΤ επί της Πατησίων, έξω από το Πολυτεχνείο. Καταληψίες του κτηρίου Γκίνη βγαίνουν στον δρόμο και πετούν αντικείμενα που αφαίρεσαν-έσπασαν από το Ίδρυμα. Με χημικά απαντούν τα ΜΑΤ.


Προπηλακισμοί και αποδοκιμασίες σε βάρος διαδηλωτών που συμμετέχουν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, από συγκεντρωμένους στο πεζοδρόμιο, έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Συνθήματα σε βάρος τους "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό" και "Το Πολυτεχνείο ζει ζήτω οι Αμερικανοί".




Με χρήση χημικών συνεχίζει να απαντά η Αστυνομία στους κουκουλοφόρους που πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον τους. Οι κουκουλοφόροι, χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές ομάδων των 80-100 ατόμων η κάθε μία, συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου αυτή την ώρα, λόγω των χημικών. 



Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα της Πέμπτης κορυφώνονται και οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 43η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου