Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τρεις κορυφαίοι Ελληνοαμερικάνοι στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ…


Τρεις Ελληνοαμερικανοί είναι ανάμεσα στα εξέχοντα στελέχη που συνέβαλαν στην εκλογική νίκη του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε το όνομα του Τζορτζ Παπαδόπουλος ως έναν από τους επικεφαλής συμβούλους χάραξης εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ειδικός σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και εργάζεται σε εταιρεία με έδρα του το Λονδίνο. Γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson. Αρχικά είχε ενταχθεί στο επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία Μπεν Κάρσον, ενώ ο Τραμπ τον προσέθεσε στις 21 Μαρτίου.

0 Τζορτζ Τζιτζίκος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση και την προετοιμασία κάθε συγκέντρωσης καθόλη την διάρκεια της πολυτάραχης προεκλογικής εκστρατείας. Mε μεγάλη εμπειρία και ειδίκευση στον σχεδιασμό και τη διοργάνωση πολιτικών και θρησκευτικών events, τις δημόσιες σχέσεις και τις σχέσεις με τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, η εταιρeία του κ. Τζιτζίκου, η Telion Corp έχει μακρά ιστορία στις προεκλογικές εκστρατείες των Rεπουμπλικανών, αλλά και όχι μόνο. Κατά το παρελθόν, είχε τον πρώτο λόγο επί της 8ετούς προεδρίας του στον Λευκό Οίκο (2001-2009), ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία ΜακΚέιν-Πέιλιν το 2008, την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ (2012), ενώ είχε αναλάβει τη διαχείριση της υπόθεση της ΒΡ με τα μίντια μετά το ατύχημα στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.



Παράλληλα, είχε την ευθύνη της οργάνωσης του ταξιδιού του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου και του Ποντίφικα στα Ιεροσόλυμα το 2014, μια διοργάνωση που, όπως λέει ο ίδιος, του έχει μείνει αξέχαστη.

Ο 44χρονος Ρινς Πρίμπους είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής με την ελληνική καταγωγή που κλήθηκε να ενώσει το κόμμα του υπό τον Τραμπ. Ο Πρίμπους εμφανίζεται τακτικά με την οικογένειά του στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον. Οταν ήταν παιδί, περνούσε τα καλοκαίρια με τους συγγενείς του στην Αθήνα και γνωρίζει αρκετά καλά την πόλη, ενώ και τα ελληνικά είναι πολύ καλά.

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου