Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Στα «λευκά» ντύθηκε η Βόρεια Ελλάδα ... Τσουχτερό κρύο και χιόνια!!

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί της Τρίτης πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να πέφτουν στα ορεινά της Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί χιονίζει στο Χορτιάτη, στο Φίλυρο, στο Ωραιόκαστρο, το Μελισσοχώρι και τη Λητή, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν και στην Άνω Πόλη και στον Άγιο Παύλο.


Κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, όπως επίσης στο Φίλυρο, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου δεν λειτουργούν το 1ο και 2ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Το ίδιο ισχύει για τον βρεφονηπιακό σταθμό Μελισσοχωρίου.

Χιόνια πέφτουν στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να έχει πέσει σε μονοψήφιες τιμές και σε κάποιες περιοχές, όπως το Κιλκίς, και κάτω από το μηδέν στο -1C.


Στη Θεσσαλονίκη, χιόνι έπεφτε το πρωί στο Ωραιόκαστρο, τον Χορτιάτη, το Πανόραμα και το Μελισσοχώρι ενώ εντονότερο είναι το φαινόμενο στην περιοχή του Δερβενίου. 

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης η χαμηλή νέφωση δεν επέτρεψε την προσγείωση αεροπλάνου, που εκτελούσε την πτήση των 7.55 το πρωί από Αθήνα, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να επιστρέψει στην αφετηρία του. Τελικά η πτήση αφίχθη στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 το πρωί, όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν.

Συνεχής επιδείνωση του καιρού αναμένεται μέχρι το απόγευμα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται 27 αποχιονιστικά μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη, 10 στο νομό Χαλκιδικής, 5 στην Πέλλα και 3 στις Σέρρες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έριξαν αλάτι χθες το βράδυ σε κάποια τμήματα του οδικού δικτύου της Έδεσσας, αλλά και στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου Πιερίας.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο Κεραμίδι, στα ορεινά Μαγνησίας-Λάρισας, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κλειστά έμειναν τα σχολεία σε Μακρυνίτσα, Πορταριά, Αλλη Μερια, Ζαγορά, Ξουρίχτι και Μούρεσι.

TZΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου