Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Star: ΕΠΕΙΓΟΝ! Το ΣτΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις περιοχές – Δες αν σε αφορά

Θα δοθούν χρήματα πίσω; Όλες οι απαντήσεις


​Ανατροπή για τον ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις περιοχές της χώρας έφερε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο τον ΕΝΦΙΑ σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέο Βουτζά και Δελφούς. Πιο συγκεκριμένα, το ΣτΕ με απόφαση του Β ‘Τμήματος έκρινε ότι ο υπολογισμός σε αυτές τις περιοχές δεν ήταν σωστός και έθεσε σύντομη προθεσμία μέχρι τις 31-12-2016στην πολιτεία να προσδιορίσει τον ΕΝΦΙΑ για τη νέα χρονιά, με βάση αυτή τη δικαστική απόφαση, η οποία έχει αναδρομικότητα.

Θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε αυτές τις περιοχές;

Λόγω στενότητας του χρόνου δεν δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των περιοχών να ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους, καθώς όπως αναφέρει το ΣτΕ μέσα σε ένα μήνα δεν μπορεί να υπάρξει διόρθωση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι πως ο ΕΝΦΙΑ κρίθηκε μη νόμιμος σε αυτές τις περιοχές, θέτοντας έτσι το πλαίσιο για ανάλογες αποφάσεις και για άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι χιλιάδες οι υποθέσεις που εκκρεμούν, καθώς χιλιάδες πολίτες προσφεύγουν στην δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι ο ΕΝΦΙΑ που τους έχει επιβληθεί είναι άδικος (λόγω πχ λαθών, αντικειμενικών αξιών).

Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου