Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Μακελειό στη Βαρκελώνη: Βαν παρέσυρε και σκότωσε 13 πεζούς. Στους 50 οι τραυματίες


Για 13 νεκρούς, τουλάχιστον 50 τραυματίες εκ των οποίων οι 10 σοβαρά μιλούν επισήμως οι αρχές. Νεκροί από αστυνομικά πυρά οι δύο δράστες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Τρόμος και χάος το απόγευμα της Πέμπτης στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης, με βαν να πέφτει σε πλήθος ανθρώπων, με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν, γνωστοποίησε η αστυνομία της Καταλονίας.AdTech Ad

Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 10 σοβαρά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ-1 της Θεώνης Ζησιμοπούλου, γραμματέα του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην πόλη, μεταξύ των τραυματιών είναι μία Ελληνίδα και τα δύο παιδιά της. Η μητέρα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. 


Λίγα λεπτά αργότερα, δύο ένοπλοι, ένας κατά πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, εισέβαλαν σε εστιατόριο της πόλης. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δύο δράστες είναι νεκροί από αστυνομικά πυρά. 

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αποτελεί "τρομοκρατική ενέργεια". Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα, που νοίκιασε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενώ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, βρέθηκε και το δεύτερο βαν που αναζητούσαν οι αρχές και σχετίζεται με το χτύπημα. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά σε φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ.


Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλα της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

 



News UP @NUNTIO_NEWS
Picture of Van used in the attack



Katie Hopkins @KTHopkins
Whatever happened to 'enough is enough' #Barcelona
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου