Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Πανσέληνος υπερθέαμα – Έγραψε ιστορία με χιλιάδες επισκέπτες στα μουσεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανσέληνος υπερθέαμα – Έγραψε ιστορία με χιλιάδες επισκέπτες στα μουσεία
Η αυγουστιάτικη πανσέληνος απέδειξε και φέτος τη δύναμή της στο να σαγηνεύει τα πλήθη. Και ήταν μιλιούνια! 

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με ατραξιόν όχι μόνο το φεγγάρι και τις μουσικές που το πλαισίωσαν αλλά και τη μερική έκλειψη που χάρισε άλλη… φήμη στη χθεσινή πανσέληνο.

Κάτι ο καύσωνας, κάτι το φεγγάρι, οι περισσότεροι βρέθηκαν χθες σε αυλές μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, συμμετέχοντας μαζικά στον πιο επιτυχημένο θεσμό του υπουργείου Πολιτισμού. Στους περισσότερους από αυτούς τους χώρους… φύσηξε δροσιά μουσικής. Οπως συνέβη στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τον μοναδικό Μανώλη Μητσιά να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, γύρω από αυτόν και σε όλη τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σημειώθηκε το αδιαχώρητο, ενώ χιλιάδες ήταν και οι επισκέπτες που έδραξαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δωρεάν τις συλλογές από τις 8 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα. Με τις ουρές στην είσοδο του Μουσείου να μοιάζουν ατέλειωτες… Σύμφωνα με τον πρόεδρο του, Δημήτρη Παντερμαλή, «μέχρι τις 9 το βράδυ είχαν περάσει την είσοδο του Μουσείου 5.000 άτομα, ενώ περί τις 2.000 βρίσκονταν ήδη στον προαύλιο χώρο του».

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου έδωσε συναυλία η Ηρώ Σαΐα. Οπως μας είπε η διευθύντρια του Μουσείου, Μαρία Λαγογιάνη, σε διάστημα μόνο μιας ώρας, από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., είχαν περάσει τις πύλες του Μουσείου 2.500 άνθρωποι! «Το Μουσείο άνοιξε σήμερα την ψυχή του στον κόσμο», δήλωσε ενθουσιασμένη η κ. Λαγογιάννη. Η ίδια εικόνα επικρατούσε και στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, στην οδό Πανεπιστημίου, όπου τραγούδησε η Αντριάννα Μπάμπαλη με το κουαρτέτο Quarderinas Moonlight Stories. «Δεν πέφτει καρφίτσα», μας είπε ο διευθυντής του Νομισματικού, Γιώργος Κακαβάς.

Μοναδικές ήταν και οι στιγμές που απόλαυσαν οι επισκέπτες που βρέθηκαν σε δύο ξεχωριστούς αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, όπου έδωσαν συναυλία οι Χειμερινοί Κολυμβητές, και στο Σούνιο όπου η φεγγαράδα έχει πάντα ξεχωριστή ομορφιά. Στον προαύλιο χώρο του φημισμένου χώρου η εξαιρετική Καλλιόπη Βέττα και ο συνθέτης Γιάννης Κ. Ιωάννου ερμήνευσαν τραγούδια με θέμα το φεγγάρι, τη θάλασσα και τον έρωτα. Σε μια βραδιά που τα είχε όλα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

 

panselinos-4 Πανσέληνος υπερθέαμα  - Έγραψε ιστορία με χιλιάδες επισκέπτες στα μουσεία [εικόνες]
panselinos-3 Πανσέληνος υπερθέαμα  - Έγραψε ιστορία με χιλιάδες επισκέπτες στα μουσεία [εικόνες]
panselinos-2 Πανσέληνος υπερθέαμα  - Έγραψε ιστορία με χιλιάδες επισκέπτες στα μουσεία [εικόνες]
panselinos-1 Πανσέληνος υπερθέαμα  - Έγραψε ιστορία με χιλιάδες επισκέπτες στα μουσεία [εικόνες]

eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου