Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Νεκρός ο ένας από τους δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

314-1 Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες] 

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της Βαρκελώνης το απόγευμα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την επίθεση στη Βαρκελώνη

 

Συνελήφθη ένας ύποπτος σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Το όνομα του ενός εκ των δύο είναι Driss Oukabir και είναι κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, κοντά σε ένα φαστ-φουντ, και ελέγχουν το όχημα.
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει το δεύτερο φορτηγάκι για να διαφύγουν με αυτό μετά την επίθεση.

driss-oukabir Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες]

 

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης

 

Ο δράστης ή οι δράστες έφυγαν από το σημείο πεζοί και μέσα στο βαν εντοπίστηκε μία αραβική ταυτότητα και ένα ισπανικό διαβατήριο. Λίγο αργότερα συνελήφθη ένα άτομο, μαροκινής καταγωγής, ενώ φαίνεται πως έχει εντοπιστεί και ένα δεύτερο βαν, σε απόσταση 80χλμ από το σημείο της επίθεσης, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί αν σχετίζεται με την επίθεση. Οι πληροφορίες, όμως, θέλουν τους δράστες να είχαν και δεύτερο βαν, για τη διαφυγή τους.

barkelobni Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες]

Ένα δεύτερο περιστατικό που είχε αναφερθεί νωρίτερα, για ομηρία στο τουρκικό εστιατόριο Bar Lunas de Instanbul, διαψεύδεται από την Αστυνομία.

Οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο μέσα σε δευτερόλεπτα και απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, εκκενώνοντάς την από τους χιλιάδες κόσμου που βρίσκονταν εκεί. Παράλληλα έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του μετρό και του τρένου.

Κόσμος έχει ταμπουρωθεί μέσα στα τουριστικά μαγαζιά και τα εστιατόρια του κέντρου της Βαρκελώνης, ενώ άλλοι φεύγουν όπως όπως από το σημείο. Από τη στιγμή της επίθεσης κι έπειτα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που εκτείνεται σε όλο το κέντρο της πόλης.

DHcPEMDXkAI96N1 Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες]

 

Σε κρίσιμη κατάσταση 3 από τα 4 μέλη της ελληνικής οικογένειας στη Βαρκελώνη

 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρία από τα τέσσερα μέλη της ελληνικής οικογένειας που τραυματίστηκε από την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία τετραμελή ελληνική οικογένεια, όπου εκτός από τον Πατέρα, η σύζυγός του, η οποία δεν είναι ελληνικής καταγωγής, και τα δύο τους παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το Γενικό Ελληνικό Προξενείο της Βαρκελώνης.


Επιθέσεις με αυτοκίνητα σε μπλόκα της αστυνομίας στην Βαρκελώνη

 

Επεισόδια σε τουλάχιστον δύο σημεία ελέγχου μεταξύ οδηγών και αστυνομικών έχουν σημειωθεί στην πόλη της Βαρκελώνης, καθώς δύο αυτοκίνητα έπεσαν πάνω σε αστυνομικούς και προκάλεσαν τον τραυματισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα Ford Focus ξέφυγε από το μπλόκο και οδήγησε το όχημα εναντίον τριών πρακτόρων, τους οποίους δεν κατάφερε να χτυπήσει. Παρόλα αυτά, κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Σε άλλο σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ένας ένστολος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο οδηγός συνελήφθη.

Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν τα παραπάνω περιστατικά σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο Las Ramplas.

barca-drivers Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες]

 

Τα πολιτικά μηνύματα

 

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή ενημέρωσης με τις Αρχές της χώρας.
Την επίθεση καταδίκασαν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, με μηνύματά τους στο Twitter.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο Πρωθυπουργός.

3db2ec67-5629-4601-b4ad-6b1a5eaeabf4 Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες]
c2024491-1c37-4943-a9af-55460fdddc10 Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες]


«Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα& η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
9c9f9d15-8539-477a-afb4-4ed9dc0e6fb3 Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες]

Δείτε live









barkeloni-1 Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης με νεκρούς και τραυματίες [Σκληρές εικόνες]

eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου