Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Παγκόσμια Στεφανίδη: Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό στο άλμα επί κοντώ



Η Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε δυναμικά στον αγώνα, σε αυτό τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου και έφυγε με το μετάλλιο, αλλά και την καλύτερη της επίδοση και προσωπικό και πανελλήνιο ρεκόρ  

Από πολύ νωρίς ξεκαθάρισε η κατάσταση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, με την Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει στον αγώνα με τον αέρα του νικητή, καθώς πέρασε χωρίς δυσκολία τα 4,75μ. και ήταν η μόνη μαζί με την Σάντι Μορις από τις ΗΠΑ και μετέτρεψε τον τελικό σε μονομαχία. 

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει ο Stoiximan.gr, πέρασε τα 4,82μ. παίρνοντας έτσι το προβάδισμα στην κατάκτηση του πιο ψηλού βάθρου, καθώς η αντίπαλός της απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια στο ίδιο ύψος. Η Μόρις επιχείρησε να ανεβάσει τον πήχη στα 4,89μ., όπου η προσπάθειές της ήταν επίσης αποτυχημένες.


Στη συνέχεια και σε μια και μόνη προσπάθεια, η Κατερίνα Στεφανίδη, με τη σιγουριά του χρυσού μεταλλίου στο στήθος έκανε ένα εξαιρετικό άλμα, με πανελλήνιο ρεκόρ πέρασε και τα 4,91μ. αποδεικνύοντας πως ήταν ο κυρίαρχος του φετινού τελικού. 

Έτσι, η Ελληνίδα αθλήτρια στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, ένα χρόνο μετά την τεράστια νίκη της στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στη Βραζιλία. Κάπως έστι η Στεφανίδη έγινε ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας (ο Κώστας Κέντέρης ο πρώτος) που έχει ταυτόχρονα στην κατοχή της, Ολυμπιακό, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό τίτλο.

AP Photo/Matt Dunham
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου