Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα μεταφερθεί ο Εφραίμ


Το «πράσινο φως» για τη μεταφορά του ηγούμενου Εφραίμ σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης -άγνωστο σε ποιο- έδωσε σήμερα το πρωί ο θεράπων γιατρός του. Ο ηγούμενος Εφραίμ παραμένει από την παραμονή των Χριστουγέννων φρουρούμενος στο κελί του στο Άγιον Όρος.

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση, ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή.

Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου παρουσιάζει σαφή βελτίωση σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών Κωνσταντίνος Δοκουσλής.

Την επανεξέταση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγούμενου ζητά η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Δοκουσλής, η υγεία του ηγούμενου εμφανίζει σαφή βελτίωση. Ο ηγούμενος Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.

Εν τω μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους αποφασίστηκε η αποστολή στη Μονή Βατοπεδίου επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, καθώς και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο Εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου