Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

220 παράνομες προσλήψεις μέσα σε 2 χρόνια στο μετρό

 

Παράνομες προσλήψεις έρχονται στο φως, μετά την απαγγελία της κατηγορίας της απιστίας κατά 11 ατόμων, τα οποία διετέλεσαν μέλη της διοίκησης της εταιρείας Αττικό Μετρό (ΑΜΕΛ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή της Κυριακής", κατα το χρονικό διάστημα 2008 – 2009 έγιναν 220 παράνομες προσλήψεις. Οι μισές από αυτές έγιναν λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου 2009. 

Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι προσλήψεις αυτές “προκάλεσαν αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους της μισθοδοσίας και ελάττωση της περιουσίας της επιχείρησης κατά 3,8 εκατ. ευρώ”.  

Για τις προσλήψεις δεν έγινε καμία πρόσκληση ή ανακοίνωση ενδιαφέροντος, κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι ειδοποιήθηκαν με τρόπους που δεν προσέφεραν σε όλους τις ίδιες πιθανότητες, ενώ κάποια βιογραφικά έχουν σταλεί απο φαξ του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στο κατηγορητήριο τονίζεται ότι για τις συνεντεύξεις που έγιναν δεν τηρήθηκαν πρακτικά, ενώ υποψήφιοι, αν και κρίθηκαν “αρνητικά”, προσελήφθησαν σε θέσεις χαμηλής ειδίκευσης. 

Κάποιοι άλλοι, ενώ απορρίφθηκαν το 2008, επέστρεψαν μετά από ένα χρόνο και προσελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών που προσελήφθησαν ήταν για παράδειγμα ένας μουσικός με μοναδική εργασιακή εμπειρία σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων, καθώς και ένας άνδρας, που είχε εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο, οι οποίοι προσλήφθηκαν ως οδηγοί συρμών. Ενώ ως υπεύθυνος σταθμού προσελήφθη άνδρας με εργασιακή εμπειρία στην τοποθέτηση τεντών και συσκευασία CD.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου