Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

ert290x170


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τόνισε ότι «το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η Δημοκρατία», έκανε λόγο για γεγονός «πρωτοφανές σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάλυση της Δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής και μάλιστα μονοπωλιακά».

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης για «συμπαιγνία και στημένο παιχνίδι» και χαρακτήρισε τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη «δεκανίκια του κ. Σαμαρά που κρύβονται πίσω από τις λέξεις, δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση», τονίζοντας ότι «αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης». Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας και δεν έχει να κάνει με μικροκομματικές σκοπιμότητες, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε «κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Να δουν στο πρόσωπό τους το δικό τους μέλλον, αν τώρα δεν σταματήσουμε τη βαρβαρότητα και την εκτροπή».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ζήτησε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και πρόσθεσε: «Ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκε, πρέπει να ανήκει στον λαό. Από αυτήν την άποψη του ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες και στα πλαίσια της Βουλής, αλλά κυρίως στο κίνημα, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Τόνισε δε, ότι «η νίκη τελικά θα είναι των εργαζομένων, χρειάζεται γι’ αυτό καθημερινή πάλη σκληρή, συμπόρευση με την Λαϊκή Συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ» και κατήγγειλε τον «συνεχιζόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό ενάντια στον 902 και σε όσα μέσα προβάλλουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ». Παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Τρίπολη και άλλες πόλεις όπου μέχρι προχθές λειτουργούσαν περιφερειακοί σταθμοί της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

alphanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου