Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Συναγερμός στις διεθνείς αγορές


Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Alert από τους κεντρικούς τραπεζίτες εξακολουθεί να σημαίνει τα τελευταία 24ωρα, μετά τις παρεμβάσεις του διοικητή της Fed Μπερνάνκι που έβαλε φωτιά στις...
αγορές από το τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Οι δηλώσεις του για τη χαλαρότητα στη νομισματική πολιτική συμπαρέσυρε ισοτιμίες νομισμάτων, τιμές μετοχών και ανοίγματα spreads, ενώ οι προβλέψεις που γίνονται είναι πως πολύ δύσκολα η αγορά, παγκοσμίως, θα εξομαλυνθεί, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Προειδοποιήσεις για τις εξελίξεις απηύθυνε ακόμα και η Κίνα, μετά την «τρελή» πτώση της αγοράς στη Σανγκάη χθες και προχθές. Αναλυτές φοβούνται ότι το σκάσιμο της φούσκας στο Πεκίνο έρχεται ακόμα πιο κοντά, χρονικά, μετά από αυτή την εξέλιξη, αν και ο διοικητής κεντρικής τράπεζας της χώρας προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να εξηγήσει, επαρκώς, την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής ωστόσο είναι προς το παρόν αμφισβητούμενα.

Εννοείται ότι αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν παντοιοτρόπως και την χώρα μας. Τόσο σε κρατικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Η ρευστότητα είναι παντού ίδια και «λειτουργεί» με βάση τους ίδιους κανόνες. Κι αυτό αποτυπώνεται στο ταμπλό. 


apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου