Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Χαμός στη Βουλή για την απόρριψη της τροπολογίας για την ΕΡΤ! - Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ!

- Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος: δεν μπορούμε να δεχτούμε την τροπολογία γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε μισθούς στους εργαζομένους της ΕΡΤ!

Σε σφοδρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που κατέληξε στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την αίθουσα της Ολομέλειας, εξελίχθηκε η αναφορά στη βουλευτική τροπολογία που επανακατατέθηκε, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την ΕΡΤ.

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτη, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει δεκτή την τροπολογία, επικαλούμενος το άρθρο 73 παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο εάν υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση δεν τίθενται καν σε συζήτηση τροπολογίες, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων εκ μέρους των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, που αφού κατήγγειλαν την κυβέρνηση για υπεκφυγές έφυγαν από την αίθουσα.

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ έκανε λόγο για απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απολύονται εν μια νυκτί χιλιάδες εργαζομενοι.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να κληθεί στην Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Λιβιεράτος που είναι εκ των υπουργών που δεν υπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ. Παπαδημούλης αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κωλοτούμπες με αποτέλεσμα να ζητησει εκνεύρισμένη τον λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

"Ο κ. Παπαδημούλης είπε ψέματα", είπε και πρόσθεσε: "είπα χθες να σταματήσουμε διαρροές και τερτίπια, να αφήσουμε πίσω τις σκοπιμότητες και να αποφεύγουμε ακραίους χαρακτηρισμούς. Είπε για κωλοτούμπες αναφερόμενος σε μας. Βλέπω πανικό από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Μήπως φοβούνται ότι θα επέλθει ουσιαστική συμφωνία των αρχηγών, μήπως φύγει αυτό το μαύρο, αυτό φοβούνται;"

"Δεν συνηθίζω να λέω ψέματα και γι’ αυτό όσα λέω ενοχλούν", απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
"Μην κρύβεστε πίσω από την απόφαση του ΣτΕ γιατί αν η Βουλή αποφασίσει να καταργήσει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει η απόφαση της Βουλής. Το μαύρο είναι ντροπή για Δημοκρατία."

Παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης ανακοίνωσε ότι καμία τροπολογία δεν γίνεται δεκτή.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και να δοθεί μισθός σε πολλά πρόσωπα. 'Αρα θα προκύψει δημοσιονομική επιβάρυνση.

Οι φράσεις αυτές εξόργισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ και ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου