Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μπερλουσκόνι: Με 7 χρόνια φυλάκιση «πληρώνει» την ανήλικη Ρούμπι



Μπερλουσκόνι: Με 7 χρόνια φυλάκιση «πληρώνει» την ανήλικη Ρούμπι
Η «αδυναμία» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τις όμορφες, πολύ νεαρότερές του γυναίκες –ακόμα και ανήλικες ιερόδουλες, όπως στην περίπτωση της Μαροκινής Ρούμπι Καρίμα- ίσως του κοστίσει την πολιτική του καριέρα από εδώ και στο εξής.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και εφ' όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την υπόθεση «Ρούμπι-γκέιτ».


Η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι είχε ζητήσει εξαετή φυλάκιση, ωστόσο η ετυμηγορία των δικαστών με πρόεδρο την Τζούλια Τούρι, ήταν αυστηρότερη.

Οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι αναμένεται να προσφύγουν στο εφετείο του Μιλάνου.
Τα πρώτα σχόλια των ιταλικών μέσω ενημέρωσης έκαναν λόγο για «σκληρή απόφαση». Ο ίδιος ο «Καβαλιέρε» σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνιζε: «Ήμουν βέβαιος ότι η δικαστική απόφαση δεν θα ήταν αρνητική διότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Αντιθέτως, όμως, εκδόθηκε μια βαρύτατη απόφαση με στόχο να αποκλεισθώ από την πολιτική ζωή. Δεν είναι μόνον μια σελίδα κακής δικαιοσύνης, είναι και μια προσβολή προς όλους τους Ιταλούς που με εμπιστεύθηκαν και στήριξαν την στράτευσή μου υπέρ της χώρας. Εγώ, όμως, για μια ακόμη φορά, εννοώ να αντισταθώ στον κατατρεγμό αυτό, διότι είμαι απολύτως αθώος και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψω την μάχη μου να μετατρέψω την Ιταλία σε μια πραγματικά ελεύθερη χώρα».

Η βαριά ποινή για τον πρόεδρο του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας και ιδιαίτερα ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του από τα πολιτικά αξιώματα της χώρας έχει δημιουργήσει τριγμούς στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας.

Πάντως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει ο Μπερλουσκόνι έστω και μία ημέρα στη φυλακή, καθώς το ιταλικό σύστημα εφέσεων είναι χρονοβόρο και ο «μίστερ τιβί» μπορεί να θεωρηθεί πολύ ηλικιωμένος για να μπει πίσω από τα κάγκελα, ο οποίος είναι ήδη 76 ετών, όταν τελεσιδικήσει η απόφαση.

NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου