Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου


Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς, επέρριψε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι μέχρι τις κάλπες ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια.

«Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές οι οποίες περικλείουν κινδύνους και δεν τις θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι περισσότεροι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους και του εθνικού συμφέροντος. 

Δυστυχώς μία μειοψηφία 132 βουλευτών στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή σέρνουν τη χώρα σε εκλογές. Όσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη των εκλογών. Ό,τι δεν έκανε η Βουλή είναι ώρα να το κάνει ο ελληνικός λαός: να διώξει την αβεβαιότητα και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια ολοκληρωτικά. Καταφέραμε πολλά σε αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του και να γυρίσουμε στα ελλειμμάτα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Αύριο θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε η προκήρυξη των εκλογών να γίνει το συντομότερο δυνατό, στις 25 Ιανουαρίου. Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ασφαλή πορεία της χώρας. Φθάσαμε πολύ κοντά στην ασφαλή έξοδο από την κρίση. Ούτε οι θυσίες ούτε η ανάκαμψη, που έχει αρχίσει, θα ματαιωθούν. Κανείς δεν θα θέσει σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στις τέσσερις εβδομάδες θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για το πόσο κοντά είμαστε στην έξοδο από την κρίση. Αλήθεια και ευθύνη, όχι συκοφαντίες, ψέμματα, λαϊκισμός και πυροτεχνήματα, όχι εκλογικοί εκβιασμοί».

Ιστορική για την Ελληνική Δημοκρατία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Έκανε λόγο για ευχάριστη εξέλιξη και ανέφερε: «Οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται όσες πιέσεις και μεθοδεύσεις κι αν κάποιοι σκαρφιστούν. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον, να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση. Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι».

Σε «εκβιασμό των θεσμών που επιβλήθηκε από την αντιπολίτευση με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» απέδωσε τη διάλυση της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία που ελπίζω να μην έχει βαθύτερες επιπτώσεις», είπε και τόνισε ότι η «ώρα της αλήθειας έφτασε» και «ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους» και «καλούνται να λάβουν μια απόφαση για την πορεία της χώρας τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια». Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη κουβάλησε δυσανάλογο βάρος, «ακρωτηριαστήκαμε, πονέσαμε, ταπεινωθήκαμε, γίναμε το εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξουμε τη χώρα και γιατί έπρεπε να καταβάλουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για τα λάθη της μεταπολίτευσης που ανεξαρτήτως των προσώπων που κάθε φορά εμπλέκονται είναι λάθη ιστορικά, παραταξιακά, εθνικά».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ και προεκλογικά -καθώς εξακολουθούμε να έχουμε την ευθύνη συμμετοχής στην κυβέρνηση διεξαγωγής των εκλογών- θα προστατεύσει αυτό το κεκτημένο, θα προσπαθήσει να εγγυηθεί τη λειτουργία της οικονομίας, των θεσμών, της χώρας», για να τονίσει: «Αλλά μετεκλογικά όλα εξαρτώνται από την κρίση του λαού». «Μετεκλογικά», είπε, «το ΠΑΣΟΚ θα είναι μαζί με όλη τη Δημοκρατική Παράταξη πάλι παρόν ως εγγυητής των ομαλών εξελίξεων, χωρίς να δώσει άλλοθι σε κανέναν για τις ανευθυνότητες, τις δημαγωγίες και τις ψευδαισθήσεις που προβάλλει στον λαό, αλλά προκειμένου η Ελλάδα με σταθερότητα και ασφάλεια να αλλάξει σελίδα, να αποκαταστήσει αδικίες».

«Η κυβέρνηση επέλεξε με την προεδρική εκλογή να φέρει νωρίτερα τις βουλευτικές εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας την σημερινή ψηφοφορία «αφετηρία εξελίξεων για τη χώρα» και προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «πρέπει να αλλάξει σελίδα». «Η πολιτική πρέπει να αποκτήσει ένα προοδευτικό περιεχόμενο. Εμείς εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή» πρόσθεσε ο Φ. Κουβέλης.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα. Μια σημαντική μέρα γιατί η παρένθεση Βενιζέλου- Σαμαρά τελείωσε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ζητώντας να σχηματιστεί «κυβέρνηση εθνικής ενότητας». «Το δίδυμο αυτό (Βενιζέλου-Σαμαρά) που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας, το δίδυμο που δέχθηκε να κυβερνάται η χώρα μέσω e-mail και με εντολές από την τρόικα, αποχωρεί πλέον με την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών, από την κυβέρνηση», ανέφερε. «Από εδώ και πέρα οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν, οι θεωρίες των δύο άκρων, οι μηχανισμοί προβοκάτσιας, η διασπορά ειδήσεων, οι εκβιασμοί κλείσανε. Η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει ενωμένη προκειμένου να επανακτήσει την εθνική της κυριαρχία άμεσα», πρόσθεσε, ζητώντας «να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, να γίνουν εκλογές σε ήρεμο κλίμα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία δεν θα εκτελεί εντολές ξένων, αλλά τις εντολές του ελληνικού λαού».

Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ και αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια. Σ' αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη βουλή. Αυτό θα μετρήσει για το λαό, για τη χώρα», ανέφερε.

«Το Ποτάμι είναι εδώ έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας «τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό, ένα σύστημα που εργάζεται για τον εαυτό του αδιαφορώντας για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων». «Οι επαγγελματίες της πολιτικής», όπως τόνισε, «έπαιξαν τα πολιτικά παιχνίδια τους καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους γινάτι. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου