Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Φρίκη στη Βραζιλία: Σκότωσε για ευχαρίστηση πάνω από 40 ανθρώπους

Συνελήφθη από τις βραζιλιάνικες αρχές κατά συρροή δολοφόνος, που ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει, συνολικά, 40 ανθρώπους.


Οι αρχές της χώρας συνέλαβαν έναν άνδρα που ομολόγησε πως την τελευταία δεκαετία έχει σκοτώσει πάνω από 42 ανθρώπους, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη τη στιγμή που δολοφονούσε μια γυναίκα μαχαιρώνοντας την πολλές φορές, σε μια συνοικία της πόλης. Μετά τη σύλληψή του ο άνδρας ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει άλλες 37 γυναίκες, 3 άνδρες και ένα κοριτσάκι, μόλις, 2 ετών.

Μετά από την ομολογία, ο δράστης υπέδειξε στις αρχές ορισμένες από τις τοποθεσίες που είχε κρύψει τα πτώματα, με τις δεύτερες να έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής τέσσερα από τα άψυχα σώματα.

Εκπρόσωποι των αρχών σε ανακοίνωση που πραγματοποίησαν στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι ο δράστης στην ομολογία του ισχυρίστηκε ότι έβγαινε για κυνήγι και πως σκότωνε για την αδρεναλίνη που του προσέφεραν οι περιπέτειες. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως αν κάποια στιγμή ελευθερωνόταν από τη φυλακή θα συνέχιζε να σκοτώνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης δήλωσε ότι παρακολουθούσε για μήνες τα θύματά του και περίμενε τη σωστή συγκυρία για να εισβάλλει στο σπίτι τους και να τους επιτεθεί. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι επέλεγε τα θύματά του να  είναι λευκές γυναίκες, τις οποίες στραγγάλιζε και μετά προσπαθούσε να εξαφανίσει τα πτώματα τους.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο κατά συρροήν δολοφόνος πάσχει από ψυχολογικές αναταραχές, αφού φαίνεται να απολάμβανε τις δολοφονίες και να μην παρουσιάζει κανένα αίσθημα μετάνοιας. Ακόμη, αναφέρεται ότι ο δράστης απολαμβάνει το γεγονός ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για αυτό και έκριναν ότι χρίζει στενής παρακολούθησης.

Παράλληλα, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα πτώματα των θυμάτων του. Πάντως, το φαινόμενο των δολοφονιών στη Βραζιλία φαίνεται να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο ένας υπάλληλος ασφαλείας από την πόλη Γκοιάνα, ομολόγησε ότι σκότωσε 39 ανθρώπους.

Πηγή: BBC
news247.gr   Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου