Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ στο Σίδνεϊ: Φανατικός ισλαμιστής κρατά ομήρους σε καφετέρια


Ένοπλος κρατά ομήρους σε καφετέρια στο Σίδνεϊ. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ένοπλο.  Άγνωστο ακόμη το κίνητρο του δράστη.

Οι αρχές δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η ομηρία ξεκίνησε στις 09:45 τοπική ώρα (00:45 ώρα Ελλάδας) σε καφέ σε κεντρικότατο σημείο. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των ομήρων. Εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά τους 30. Τουλάχιστον πέντε όμηροι έχουν καταφέρει να απελευθερωθούν, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν τους άφησε ο ένοπλος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τραυματίες.


Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο ένοπλος ζητά σημαία της ISIS και να μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

Σε εικόνες μέσα από τα τζάμια της καφετέριας, φαίνεται ο ένοπλος να κυκλοφορεί στο χώρο με σακίδιο και να φορά ισλαμική μαντίλα.


Αυστραλιανά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι όμηροι που έχουν επικοινωνήσει μαζί τους, μετά από υπόδειξη του ενόπλου, μιλούν για τέσσερις βόμβες, δύο στην καφετέρια και άλλες δύο στη γύρω περιοχή. 


Ορισμένοι από τους ομήρους στέκονται με τα χέρια ακουμπισμένα στη τζαμαρία, ενώ εξαναγκάστηκαν να κρατήσουν μία ασπρόμαυρη σημαία, όμοια με αυτή των τζιχαντιστών, με ένα κείμενο στα αραβικά, το οποίο σημαίνει «Δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ».

Η αστυνομία απομάκρυνε άτομα από τα απέναντι κτίρια. Το περιφερειακό Κοινοβούλιο, η έδρα της Κεντρικής Τράπεζας, προξενεία (ανάμεσά τους και το αμερικανικό) και κεντρικά τραπεζών, βρίσκονται στα γύρω τετράγωνα, τα οποία έκλεισαν.
 
ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΚΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου