Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυση κατά Χαϊκάλη καταθέτει ο Σαμαράς



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταθέτει άμεσα μήνυση με αφορμή όσα είπε απόψε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Σαμαράς απέστειλε ως παράνομο προϊόν στον εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά στην καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στη συνέντευξή του στο Mega ο κ.Χαϊκάλης, ερωτηθείς για τις συνομιλίες που είχε με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην καταγγελία για απόπειρα δωδροδοκίας, Γιώργο Αποστολόπουλο, απαντά ότι δεν γνωρίζει εξ ονόματος ποιου προσώπου ενεργούσε, ωστόσο δήλωσε ότι στη συνομιλία που έχει καταγραφεί, αναφέρεται στον πρωθυπουργό καθώς και σε έναν τραπεζίτη.

Πρόσθεσε ότι παρόλο που ο μεσάζων εμπλέκει τον πρωθυπουργό, ο ίδιος δεν τον κατηγορεί και ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη.

Στο απόσπασμα που διέρρευσε στο διαδίκτυο, ο Αποστολόπουλος ακούγεται σε κάποιο σημείο να αναφέρεται στον πρωθυπουργό, όχι όμως και σε κάποιον τραπεζίτη.

Ο κ.Χαϊκάλης είπε ότι με τον φερόμενο ως μεσάζοντα γνωρίζονταν από την εποχή που είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Ελληνες, καθώς και ότι ο κ.Καμμένος τον είχε γνωρίσει στο γραφείο του κ.Σαμαρά, όταν ήταν ακόμη στη ΝΔ. Αργότερα, όπως είπε, είχε φύγει από τους ΑΝΕΛ και εργαζόταν ως σύμβουλος στη Deutsche Bank και σε άλλη ελληνική τράπεζα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Χαϊκάλης είπε ότι με τον Αποστολόπουλο διατηρούσαν σχέσεις, είχαν κάποιες συναντήσεις κατά καιρούς και συζητούσαν κυρίως για την οικονομία.

Η πρώτη νύξη στο θέμα το χρηματισμού έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, όπως είπε ο κ.Χαϊκάλης, όταν ο Ασποστολόπουλος του είχε πει για ένα ποσό 2-3 εκατ. ευρώ. Είπε ότι τότε θεώρησε αστεία τη συζήτηση.

Την 1η Δεκεμβρίου, ωστόσο, πρόσθεσε ο κ.Χαϊκάλης, ο Αποστολόπουλος επανήλθε και του ζήτησε να συναντηθούν. Η συνάντηση έγινε «στο πόδι» στην πλατεία Συντάγματος, την 1η Δεκεμβρίου, οπότε του έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χρηματισμό, ώστε να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ.Χαϊκάλης υποστήριξε ότι ενημέρωσε άμεσα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και κανόνισε με τον Αποστολόπουλο να συναντηθούν ξανά στις 2η Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση αυτή που έγινε στο ξενοδοχείο Plaza πραγματοποιήθηκε η καταγραφή της συνομιλίας με τεχνικά μέσα.

Στην επόμενη συνάντηση που είχε κανονιστεί στις 13 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ειδοποιήθηκε τελευταία στιγμή από τον Αποστολόπουλο ότι δεν μπορούσε να γίνει το ραντεβού και ότι θα μιλούσαν ξανά μετά την Πρωτοχρονιά.

Ο κ.Χαϊκάλης ρωτήθηκε για το βιντεοσκοπημένο υλικό και είπε ότι έχει κατατεθεί αυτούσιο στον εισαγγελέα, ενώ έχει ενημερωθεί και η ασφάλεια.

Πρόσθεσε ότι στο υλικό που δόθηκε στους βουλευτές έγινε τεχνική επεξεργασία μίξης της εικόνας και του ήχου, καθώς ο ήχος καταγράφηκε από ειδικό ρολόι-μαγνητόφωνο που φορούσε ο κ.Χαϊκάλης και η εικόνα από άλλο τεχνικό μέσο που βρισκόταν σε άλλο σημείο.
Τόνισε ότι δεν έχει γίνει μοντάζ.

Ζήτησε τέλος να επιληφθεί η δικαιοσύνη και να ερευνήσει την υπόθεση γρήγορα και να εξετάσει τον Αποστολόπουλο, προκειμένου να γίνει γνωστό εκ μέρους ποιου προσώπου ενεργούσε και από που προέρχονται τα χρήματα που του πρότεινε.

Οι καταθέσεις στον εισαγγελέα

Ο κ.Χαϊκάλης κατέθεσε δύο φορές στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση χρηματισμού του στις 6 και 12 Δεκεμβρίου. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον προϊσταμένο της εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο παρόντος και του Πάνου Καμμένου προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απόπειρα δωροδοκίας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον κ. Χαϊκάλη να καταθέσει ενόρκως γιατί το υλικό κατά την άποψη αρκετών εισαγγελέων είναι παράνομη καταγραφή της συνομιλίας.

Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε αλλά δεν κατονόμασε το πρόσωπο που τον πλησίασε.

Στις 12 Δεκεμβρίου, ο κ. Χαϊκάλης επανήλθε στο εισαγγελικό γραφείο κρατώντας στα χέρια του και νέο ντοκουμέντο, ένα νέο ηχητικό υλικό μικρότερο σε διάρκεια.

Και πάλι, ωστόσο, παρά τις ερωτήσεις του εισαγγελέα δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο άνθρωπος που του πρόσφερε χρήματα.

Έτσι, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο φάκελος της δικογραφίας πήγε στην Ασφάλεια με εντολή να διενεργηθεί προκαρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί ακριβώς υλικό είναι αυτό που έχει κατατεθεί, εάν είναι προϊόν συρραφής ή γνήσιο αλλά και εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε πριν από περίπου μια εβδομάδα στην Ασφάλεια σχετικά με την υπόθεση, με την οποία ασχολήθηκε μια πολύ μικρή ομάδα αξιωματικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε με όλες τις λεπτομέρειες τις καταγγελίες του ενώ κατονόμασε και το πρόσωπο ο οποίος αποπειράθηκε -όπως ο ίδιος καταγγέλει- να τον δωροδοκήσει. 

Έδωσε επίσης όλες τις λεπτομέρειες για το βιντεοσκοπημένο υλικό το οποίο έχει στη διάθεσή του.
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής που ενώ είχε επί μέρες στην κατοχή της αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό τέλεσης απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα επιμείνει σε υψηλούς τόνους για πλήρη έρευνα και διαλεύκανση της υπόθεσης των καταγγελιών του κ. Παύλου Χαικάλη.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου