Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Επεισόδια με τους Χρυσαυγίτες στη Βουλή. Έβριζαν τους πάντες, έφτυναν τον Μπούκουρα που ψήφισε Δήμα


Ντροπιαστικές σκηνές μέσα στη Βουλή, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος μη εκλογής του Σταύρου Δήμα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που ψήφισαν "παρών", άρχισαν να βρίζουν τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές που ψήφισαν "Σταύρο Δήμα", ενώ η Ελένη Ζαρούλια κινήθηκε προς το μέρος του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, που ψήφισε "Δήμα" και σύμφωνα με πληροφορίες, τον έφτυσε.

Αρχικά, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μαζί με όλους τους βουλευτές του κόμματός του σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειρονομούν, να φωνάζουν και να βρίζουν τους βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει.

Ο βουλευτής της Νίκος Μίχος, φωνάζοντας και βρίζοντας κινήθηκε απειλητικά προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, που στεκόταν στα πρώτα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ. Ο κ. Δένδιας απομακρύνθηκε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο, ενώ προς στον κ. Μίχο κινήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας. Επενέβησαν άλλοι βουλευτές της ΝΔ και απομάκρυναν τον κ. Κικίλια.

Εκείνη τη στιγμή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη απευθυνόμενη προς τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ακούστηκε να της λέει: "Δικά σας παιδιά είναι…". Η κ. Πιπιλή κούνησε το κεφάλι της, ενώ ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, παρενέβη παίρνοντας αγκαλιά τη βουλευτή του κόμματός του και την απομάκρυνε, για να μην δοθεί συνέχεια.

 

"Πού είσαι Μπούκουρα; Δεν θα έχει τρύπα να κρυφτείς"

 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναζε "Σαμαρά θα πας φυλακή", ενώ άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν "ψηφίζετε Μνημόνια, είστε τελειωμένοι", και "ξεφτίλες, είστε πεθαμένοι".

Ο Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος στον Στάθη Μπούκουρα, που ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα, φώναζε: "Πού είσαι Μπούκουρα; Εξαφανίστηκες! Δεν θα έχει τρύπα να κρυφτείς! Να σε δω τι θα κάνεις ρε κ……"

Ο κ. Μιχαλολιάκος κάποια στιγμή ακούστηκε να φωνάζει προς τους αστυνομικούς της Βουλής, "φορέστε χειροπέδες στους κλέφτες της συγκυβέρνησης, όχι σε εμάς. 

"Στη φυλακή να οδηγήσετε όλους αυτούς εδώ, όχι τη Χρυσή Αυγή", φώναζε και η Ελένη Ζαρούλια.
Σημειώνεται, ότι το κανάλι της Βουλής που μετέδιδε ζωντανά τη διαδικασία, διέκοψε τη μετάδοση μόλις άρχισαν τα επεισόδια στο Κοινοβούλιο.

 

"Οι φασίστες δεν χάνουν ευκαιρία να προσφέρουν θέαμα"

Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν, έξω πια από την Ολομέλεια της Βουλής, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε:
"Οι φασίστες δεν χάνουν ευκαιρία, όταν μπορούν να προσφέρουν θέαμα. Τώρα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν θέαμα από τα δικαστήρια, όχι γιατί είναι φασίστες, αλλά γιατί είναι παραστρατιωτική οργάνωση".

(Φωτογραφίες: Sooc.gr)
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου