Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Πρώτη φορά! Ο Σουλτς πέταξε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο τον Ελευθέριο Συναδινό της Χρυσής Αυγής


Για πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΚ, ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. 

Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, με απόφαση του προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς.

Ο λόγος είναι η παρέμβαση του ευρωβουλευτή για το προσφυγικό, όπου ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Σούλτς είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελλητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος.

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του Ε. Συναδινού ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελλητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση»,και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.

«Ευχαριστούμε Μάρτιν Σουλτς»

 

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του με τον τίτλο «Ευχαριστούμε Μάρτιν Σουλτς» επαινεί το σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για την κίνηση αυτή.

"Δύο μόλις ημέρες μετά την σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, τα αποτελέσματα της οποίας έθεσαν υπό συζήτηση ακόμα και θεμελιακές Ευρωπαϊκές αξίες και αρχές, η σημερινή απόφαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Μάρτιν Σουλτς να αποβάλει από την αίθουσα τον Χρυσαυγίτη Συναδινό αποδεικνύει ότι τα ανακλαστικά της Ευρώπης των αξιών δεν έχουν πλήρως απενεργοποιηθεί.

Στη δική μας Βουλή η ανοχή που επιδεικνύεται στη συστηματική αντιδημοκρατική πρακτική της Χρυσής Αυγής, δίνει φωνή και δημόσιο λόγο στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ο νεοναζισμός, όμως, δεν «συνηθίζεται», δεν μπορεί να είναι ανεκτός και να έχει θέση στη δημόσια σφαίρα. Η ρητορική του μίσους, ειδικά όταν φορά τον απατηλό μανδύα του πολιτικού λόγου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.

Ούτε στο Στρασβούργο, ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά", αναφέρει ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου