Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Oι Έλληνες ξέρουν από προσφυγιά και το αποδεικνύουν έμπρακτα


Είδη άμεσης ανάγκης για πρόσφυγες συγκεντρώνει από το πρωί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος και χιλιάδες πολίτες αποδεικνύουν έμπρακτα πως ο ελληνικός λαός ξέρει από προσφυγιά και αλληλεγγύη.

Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής (6/3) στην Πλατεία Συντάγματος με λίγα πράγματα για να βοηθήσουν στις ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Οικογένειες, συνταξιούχοι, φοιτητές και παιδιά προσφέρουν ότι μπορούν και το αποτέλεσμα είναι συγκινητικό. Για ακόμη μια φορά οι Έλληνες πολίτες πως στα δύσκολά στέκονται αντάξιοι των περιστάσεων και με την συμβολή τους δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του CNN Greece αποτυπώνει το μέγεθος της προσφοράς αφού όλη η πλατεία Συντάγματος έχει γεμίσει από τόνους τροφίμων φαρμάκων, ρούχων και άλλα.
final

final 7

Τα είδη που φέρνουν οι πολίτες από νωρίς το πρωί της Κυριακής θα διανεμηθούν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό. Η συγκέντρωση των ειδών θα κρατήσει μέχρι τις 18:00 το απόγευμα και οι οργανωτές ζητούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση και οργάνωση τα είδη που θα δοθούν να είναι ταξινομημένα σε τέσσερις κατηγορίες (ρουχισμός και εφόδια, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα) για να διευκολυνθεί το έργο των εθελοντών που θα τα συλλέξουν και θα τα μεταφέρουν.

final 1 

final 4 

Συγκεκριμένα, οι ανάγκες για προϊόντα για τα εξής:

Sleeping bags, αδιάβροχα ενηλίκων και παιδικά, κάλτσες, εσώρουχα, μάρσιπους για μωρά, σακίδια πλάτης, εσώρουχα ισοθερμικά, θερμικές κουβέρτες επιβίωσης, σακούλες απορριμμάτων, καθαριστικά, πλαστικά πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, αλουμινένια σκεύη φαγητού, χαρτοπετσέτες, γραφική ύλη, μπαλόνια, εβαπορέ γάλα και γάλα σε σκόνη, ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης, βρεφικές και νηπιακές τροφές, τσάι, χυμούς, κρουασάν, σταφίδες, μπισκότα,, κριθαράκι, μωρομάντιλα, χαρτομάντιλα, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά, ξυραφάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, μπιμπερό, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά χεριών, γλωσσοπίεστρα, σύριγγες, αυτοκόλλητα ράμματα, γάζες Fucidin και φάρμακα (παιδικά Depon, Tobrex, Otrivin, αντιδιαρροϊκά σιρόπια, χάπια γαστροπροστασίας, σπασμολυτικά ενηλίκων, αντιεμετικά, ταμπλέτες ουρολοιμώξεων, αντιφλεγμονώδη, καραμέλες για το λαιμό, κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων και βρεφών, κρέμες Voltaren, βιταμίνες, Aerolin, φυσιολογικό ορό, φυσικά δάκρυα, Claripen για παιδιά και ενήλικες, αλοιφή για αιμορροΐδες, κορτιζονούχα, Soldesanil και αλοιφές συγκάματος.

cnn.gr      Λευτέρης Σουχάιμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου