Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Nεκροί από έκρηξη στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης



Βομβιστής αυτοκτονίας χτύπησε σε τουριστικό και πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, στην Ιστικλάλ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν από τις 11 το πρωί του Σαββάτου. Τα μέτρα ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες είχαν αυξηθεί, ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετά

Ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές έφτασε τους 5 ανάμεσά τους και ο βομβιστής. Στους 36 ανήλθαν οι τραυματίες. Οι 12 είναι ξένοι υπήκοοι.Τρεις εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί, ενώ 7 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ο βομβιστής « εξουδετερώθηκε» και για το λόγο αυτό δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα καθώς ο πεζόδρομος της Ιστικλάλ είναι ο πλέον πολυσύχναστος.   

 Ελληνικό σχολείο κοντά στο σημείο της επίθεσης. Σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκονται το γερμανικό προξενείο και γερμανικό λύκειο. Είναι η πέμπτη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία μέσα στο 2016.

Σύσσωμος ο ελληνικός λαός και η ελληνική Κυβέρνηση εκφράζουν αποτροπιασμό  για την νέα τρομοκρατική επίθεση που έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό αθώων πολιτών.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου