Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών – Πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τον φύλακα


  • Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές
  • Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης ενώ βρέθηκε καμένο βανάκι στα Εξάρχεια
  • Κλεμμένο από το 2015 το βαν
  • «Ο καπνός από την έκρηξη φαινόταν από μακριά»
  • Οι δράστες πυροβόλησαν προς τον φρουρό
  • Αναστέλλονται για σήμερα όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών
  • Στο σημείο έχει φτάσει ο Σταύρος Κοντονής
  • Βρέθηκε κάλυκας φυσιγγίου στο σημείο της επίθεσης
  • Κλειστό έως τις 5 Ιανουαρίου το Εφετείο Αθηνών
  • «Εργαζόμαστε ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Τόσκας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην Οδό Λουκάρεως, ενώ οι δράστες πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ εναντίον του φρουρού, όπως προκύπτει από τον κάλυκα που βρέθηκε.

To σημείο αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, αφού νωρίτερα στις 02:50 είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία ιστοσελίδας, με χρονικό περιθώριο 40 λεπτών. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε τοποθετηθεί σε τσάντα, πυροδοτήθηκε στις 03:25.


Στο σημείο έσπευσε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.


Πυροβόλησαν τον φύλακα

O φύλακας είδε δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, να αφήνουν μία τσάντα και να εξαφανίζονταιενώ οι δράστες πυροβόλησαν τον φρουρό με Καλάσνικοφ, όταν εκείνος τους αντιλήφθηκε.


Συγκεκριμένα, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο.


Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο κάλυκας που βρέθηκε εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ανήκει στο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, για την οποία ερευνάται αν έχει σχέση με το βομβιστικό χτύπημα, ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. Ο κάλυκας διαμετρήματος 7,62Χ39mm, παραπέμπει σε πολεμικό τυφέκιο. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.



Παράλληλα, κοντά στο Μουσείο, στα Εξάρχεια, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, μάρκας FIAT, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.


Κλεμμένο από το 2015 το βαν των δραστών

Κλεμμένο από το 2015 ήταν το μικρό βαν πουχρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών και το έκαψαν αμέσως μετά, στην οδό Κουντουριώτου, στα Εξάρχεια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή του Συντάγματος, όπου το είχε σταθμεύσει προσωρινά ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος διαμένει σε άλλη περιοχή.

Το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας όμοιου οχήματος,που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των νοτίων προαστίων.



Τόσκας: Εργαζόμαστε ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη

«Εργαζόμαστε μεθοδικά να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, την οποία καταδίκασε απερίφραστα.

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνώνκαταδικάζεται απερίφραστα από την κυβέρνηση και τους δημοκρατικούς πολίτες. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας εργάζεται οργανωμένα και μεθοδικά, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε, σε δήλωσή του για την επίθεση, ο κ. Τόσκας.


«Ο καπνός από την έκρηξη φαινόταν από μακριά»

Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλλιόπη Χαβέλα, που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, «ο καπνός από την βόμβα στο Εφετείο φαινόταν από μακριά, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη».


Η δημοσιογράφος που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, διαγωνίως απέναντι από το κτίριο του Εφετείου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε ότι «όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά».


Επίσης, «ένα ακόμα όχημα της αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Αναστέλλονται για σήμερα όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών

Αναστέλλονται όλες οι εργασίες και οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών, για σήμερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, μετά την έκρηξη βόμβας.

Σύμφωνα με νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα ποινικά δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών που συνεδριάζουν μετά από διακοπή κατά τη σημερινή ημερομηνία θα συνεδριάσουν κανονικά στις 11 το πρωί, στις προκαθορισμένες αίθουσες, προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διακοπής της συνεδρίασης.






Altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου