Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Tα προειδοποιητικά σημάδια του σώματος


Το ανθρώπινο σώμα δείχνει σαφώς πώς είναι από την άποψη της υγείας, της ευημερίας και της ευτυχίας. Επομένως είναι σημαντικό να ακούμε την εσωτερική φωνή  και να λαμβάνουμε σοβαρά τα προειδοποιητικά σήματα.

Κάθε πόνος στο σώμα μας ανάγει την προέλευσή του σε μια συγκεκριμένη συναισθηματική κατάσταση και μας προειδοποιεί για τυχόν δυσλειτουργίες.

Τυπικά προειδοποιητικά σημάδια του σώματος παρουσιάζονται εδώ. 

 Πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά!


 Πολλοί άνθρωποι καθημερινά δέχονται προειδοποιητικά σημάδια από το σώμα τους χωρίς να δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτά. Για να δούμε πόσο επικίνδυνα μπορούν τελικά να είναι αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια;

Πονοκέφαλοι χωρίς αιτία, επίμονος βήχας, ξαφνικό πρήξιμο στην κοιλιά. Κάποιες φορές συμπτώματα όπως αυτά δεν εκφράζουν κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, υπάρχουν και μικρά ή μεγαλύτερα συμπτώματα που μας προειδοποιούν για την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα οποία μπορούμε να προλάβουμε και να θεραπεύσουμε εγκαίρως. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε ποια από αυτά είναι σοβαρά και ποια απλά και συνηθισμένα.

Διαταραγμένη ισορροπία 

Συχνά  δεν υπάρχει σοβαρή ασθένεια που να κρύβεται πίσω από τα συμπτώματα, όπως ο πονοκέφαλος, η αϋπνία, τα δέρματικα, οι πόνοι στο στομάχι και τα συνεχή κρυολογήματα. Αντίθετα, αυτες οι ενοχλήσεις δείχνουν συχνά μια έκφραση πώς το σώμα, το μυαλό και η ψυχή δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Με άλλα λόγια, αυτό το παρατεταμένο άγχος, το συναισθηματικό στρες, η συνεχής υπερβολική εργασία ή η έλλειψη φάσεων χαλάρωσης επισκιάζουν την υγεία. 

Είναι πλέον γνωστό ότι υπάρχει σχέση μεταξύ άγχους και υγείας. 

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν διαφορετικά το καθημερινό αγχος, ωστόσο η επίμονη ,σοβαρή συναισθηματική πίεση μπορεί να μας κάνει εντελώς άρρωστους. Εδώ, η μακροχρόνια διαμάχη με τους γείτονές μπορεί επίσης να δημιουργεί προβλήματα στην υγεία, όπως ο διαπληκτισμος με έναν συνεργάτη, ή ακόμα και η αίσθηση ότι δεν μπορουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινής μας ζωής.

Έντονη και μόνιμη κούραση.

Πολύ μεγάλο σωματικό ή ψυχικό στρες μπορεί να αποδειχθεί, ότι εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και στη συνέχεια προκαλεί συχνές λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού.

To δέρμα ως καθρέφτης της ψυχής

Είναι επίσης πολύ πιθανό ,ότι το δέρμα μας επηρεάζεται από το άγχος ή τη θλίψη. Το ψυχολογικό στρες είναι η αιτία των κηλίδων .

Υπάρχουν επίσης συνδέσεις μεταξύ ορισμένων δερματικών παθήσεων και διανοητικής ισορροπίας. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι το έκζεμα , το οποίο μπορεί να επιδεινωθεί από το συναισθηματικό στρες. Το έκζεμα και ο κνησμός μπορεί να αυξηθούν καθώς η ψυχή υποφέρει.

Αντιθέτως, οι έντονες και οδυνηρές δερματικές παθήσεις μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά την ψυχή. Για το λόγο αυτό, πολλές ασθένειες του δέρματος αντιμετωπίζονται πλέον ολιστικά. Οι αντίστοιχες θεραπευτικές έννοιες προϋποθέτουν, μεταξύ άλλων, ότι όχι μόνο το άρρωστο δέρμα χρειάζεται φάρμακα , αλλά και η ψυχή χρειάζεται βοήθεια.

Ευτυχώς, το δέρμα αντανακλά όχι μόνο το συναισθηματικό στρες, αλλά και τη χαρά της ζωής και την εσωτερική ικανοποίηση. Όταν ένα άτομο "λάμπει από ευτυχία" ή αισθάνεται "εντελώς άνετα ", ή όλα δείχνουν ότι στον κόσμο του όλα είναι εντάξει ,τοτε αντανακλάται και στο δέρμα του.

Το σώμα μας μπορεί να μας στέλνει σήματα όταν πρόκειται να αρρωστήσουμε, αλλά δυσκολευόμαστε να τα αναγνωρίσουμε. Ο πόνος είναι ένα αρκετά προφανές σημάδι που μας προειδοποιεί ,ότι κάτι πάει λάθος, αλλά εκτός από αυτό υπάρχουν και άλλα σημάδια που δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Αν καταφέρουμε να τα αναγνωρίσουμε τότε μπορούμε να γλιτώσουμε τον εαυτό μας από πολλές ασθένειες.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου