Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αέναος αγώνας για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων



«Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων αποτελούν ύψιστη δημοκρατική υποχρέωση», υπογραμμίζει η Μαρία Γιαννακάκη.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, τονίζει ότι ο αγώνας για τη διαφύλαξή τους δεν μπορεί παρά να είναι αέναος και θα συνεχίζεται όσο εξελίσσονται οι κοινωνίες.

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε δήλωσή της, «αυτή η μέρα θα παραμένει επίκαιρη για να μας θυμίζει όσα μένει ακόμη να κάνουμε μέχρι την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου που διαβιοί στη χώρα μας».

Η αλληλεγγύη, τα ίσα μέτρα και σταθμά, ο σεβασμός, η εμπέδωση και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά ύψιστη δημοκρατική υποχρέωση, χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους, σύμφωνα με την κ. Γιαννακάκη.

Όσον αφορά τη χώρα μας η γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για κάθε μειοψηφία και ευάλωτη ομάδα, πολλές εκ των οποίων ήταν αόρατες μέχρι σήμερα.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα πως αυτό που απουσίαζε ώστε να κατοχυρωθούν θεσμικά αναπαλλοτρίωτα και οικουμενικά δικαιώματα ήταν η πολιτική βούληση», υποστηρίζει η ίδια και απαριθμεί: διορθώθηκαν χρόνιες αδικίες για ομάδες συμπολιτών μας, τέθηκαν στον δημόσιο διάλογο ζητήματα που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ταμπού και θωρακίστηκε θεσμικά το νομικό πλαίσιο ώστε να τοποθετούμαστε ενώπιον των διεθνών οργάνων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως ισότιμοι συνομιλητές και όχι ως παρίες της διεθνούς κοινότητας.

 Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου