Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο Θ. Αμπατζόγλου νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ


Ο κ. Αμπατζόγλου ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν διοικητής του ΙΚΑ.
 
Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια. Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου είναι πρώην διοικητής του ΙΚΑ και πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι η απομάκρυνση του κ. Κικίλια έγινε με υπουργική απόφαση καθώς ο ίδιος δεν υπέβαλλε παραίτηση. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ήθελαν να προετοιμάζονται προσλήψεις με κομματικά χαρακτηριστικά μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Η κίνηση της απομάκρυνσης του κ. Κικίλια ωστόσο, προκάλεσε τη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αντίθεσή του, θεωρώντας ότι "το λιγότερο" ο κ. Κικίλιας έφυγε άκομψα και εσπευσμένα από τον Οργανισμό την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή.

"Δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης" έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Ιπποκράτους.

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ και θεωρεί ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου