Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η Μέρκελ έγκλειστη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης!



Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του γνωστού Πολωνικού περιοδικού Uwazam RZE, που απεικονίζει τη Άνγκελα Μέρκελ ως φυλακισμένη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος απεικονίζεται ως θύμα των Ναζί πίσω από συρματοπλέγματα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ντυμένη με τη γνωστή ριγέ ενδυμασία των φυλακισμένων και ένα σκουφί στο κεφάλι.

Η εικόνα συνοδεύεται από τον τίτλο: "Πλαστογράφηση της Ιστορίας:  Πώς οι Γερμανοί, έκαναν τους εαυτούς τους θύματα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου".

Το εξώφυλλο αυτό, αναδύει την κόντρα μεταξύ των δύο χωρών, σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού η Πολωνία έχει κατηγορήσει τη Γερμανία για στρέβλωση ιστορικών γεγονότων και ανακήρυξη των πραγματικών εγκληματιών σε "θύματα πολέμου".

Αφορμή στάθηκε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, με τίτλο "Our Mothers, Our Fathers", το οποίο επικεντρώνεται στην τύχη πέντε Γερμανών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από την πολωνική αντίσταση, ενώ σε μια σκηνή ένας Πολωνός αντιστασιακός αναφωνεί: "Θα πνίξουμε τους Εβραίους σαν ποντίκια".

Ο Πολωνός διπλωμάτης στη Γερμανία Jerzy Marganski, με επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό, εκφράζει τον αποτροπιασμό του, ενώ τονίζει μεταξύ άλλων, ότι οι θεατές δεν μαθαίνουν τίποτα για την εξέγερση της Βαρσοβίας, στην οποία σκοτώθηκαν 200.000 άμαχοι Πολωνοί, ούτε για τους πολλούς Πολωνούς που βοήθησαν Εβραίους.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου