Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Νεκρός ο ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στη Βοστώνη

Νεκρός ο ένας ύποπτος για τις αιματηρές εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Έκκληση από τις αρχές στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους


Ο συλληφθείς ύποπτος  για τις  βομβιστικές επιθέσεις  του Μαραθώνιου της Βοστώνης  είναι νεκρός, σύμφωνα με την αστυνομία της Βοστώνης.

Όπως αναφέρει το BBC οι δύο ύποπτοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την αστυνομία. Ένας από αυτούς κατάφερε να ξεφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Οι δράστες πέταξαν εκρηκτικά στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Στην συνέχεια οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό το οποίο είναι σε εξέλιξη για να συλλάβουν το δεύτερο δράστη.

Ο ύποπτος που έχει ξεφύγει είναι αυτός που απεικονίζεται στις φωτογραφίες να φορά, άσπρο καπέλο. Η αστυνομία τον αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη και ιδιαίτερα επικίνδυνο άνθρωπο, που έχει ως στόχο να αφαιρέσει ζωές.


"Είμαστε ενήμεροι για την κατάσταση, συμμετέχουμε και την παρακολουθούμε" ανέφερε εκπρόσωπος του FBI . Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να κλειδωθούν στα σπίτια τους και να μην ανοίξουν σε κανέναν.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του. 


Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε αιματηρή επίθεση στο ΜΙΤ στη Βοστώνη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός. Επισήμως, οι δύο υποθέσεις δεν έχουν συνδεθεί.

Τα ξημερώματα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των υπόπτων.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα (1) – όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο (2) φέρει ένα λευκό καπέλο. Όπως ανέφερε το FBI οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι ενώ, "η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας".


Surveillance Video Related to Boston Bombings von stefanelonikitelo

Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας και επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντεσλάριερς ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.


Όπως είπε, οι δύο ύποπτοι "φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου". Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI και οι αρχές εργάζονται για να βελτιώσουν την μάλλον κακή ποιότητα των φωτογραφιών.

news247.gr
(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Boston Globe)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου