Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

«Οι ύποπτοι έφυγαν "άνετοι" μετά τις εκρήξεις στη Βοστόνη»



Διαφορετικές αντιδράσεις την ώρα της διπλής έκρηξης στο μαραθώνιο της Βοστόνης, φαίνεται να έχει καταγράψει βίντεο που έχει στη διάθεσή του το FBI, αλλά δεν έχει φέρει ακόμη στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με αξιωματούχο που πρόσκειται στις έρευνες.

Σε άλλο στιγμιότυπο οι δύο ύποπτοι στέκονται στο σημείο για να παρακολουθήσουν το μακελειό να ξεδιπλώνεται, όπως δήλωσε το CNN ο αξιωματούχος.

«Όταν έσκασαν οι βόμβες, όταν όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει και τα θύματα να κείτονται στο έδαφος, οι δύο ύποπτοι έφυγαν άνετα με τα πόδια. Ενήργησαν διαφορετικά από όλους τους άλλους», δήλωσε ο αξιωματούχος που έχει δει το αδημοσίευτο -ακόμη- βίντεο.

Ενώ το βίντεο με τον έναν φερόμενο ως ύποπτο να τοποθετεί τη βόμβα υπάρχει ήδη, το FBI επέλεξε να μην το δημοσιεύσει, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Ο ένας λόγος, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης θα δείχνουν κατ' επανάληψη τα βίντεο, πράγμα που μπρορεί να οδηγήσει τους πολίτες να αντιδράσουν υπερβολικά, αν έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους.

Οι έρευνες στρέφονται παράλληλα και στην πιθανότητα οι βόμβες να έχουν πυροδοτηθεί με τηλεχειριστήριο, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Το FBI έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες δύο ανδρών με σακίδια στην πλάτη τους, μέσα στα οποία πιστεύεται ότι περιείχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ο πρώτος ύποπτος φορά ανοιχτόχρομο μπλουζάκι κάτω από ένα σκουρόχρομο μπουφάν, καθώς και ένα σκούρο καπέλο μπέιζμπολ.

Ο δεύτερος ύποπτος φαίνεται να τοποθετεί ένα σακίδιο στην πλευρά της δεύτερης έκρηξης που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας του FBI, Ρικ Ντεσλόριερς.Φορούσε ανοιχτόχρομο φούτερ, μαύρο τζάκετ και λευκό καπέλο.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στον ιστότοπο του FBI

Το FBI μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών των φερόμενων ως υπόπτων απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, εάν έχουν δει ή γνωρίζουν κάτι σχετικά με αυτούς, να τηλεφωνήσουν στην υπηρεσία ή να επισκεφθούν την διεύθυνση https://bostonmarathontips.fbi. στην επίσημη ιστοσελίδα του FBI.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, οι Αρχές είχαν λάβει έναν τεράστιο αριθμό κλήσεων, ενώ η ιστοσελίδα πλημμύρισε επισκέπτες, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του FBI.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου