Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στον αδερφό του ρίχνει τις ευθύνες ο Τζοχάρ για το χτύπημα στο Μαραθώνιο



Ο  Τζοχάρ  Τσαρνάεφ  επιρρίπτει  στον αδελφό του  την ευθύνη για τις επιθέσεις  στο Μαραθώνιο  της Βοστόνης. 

Όπως δήλωσε στους ερευνητές,  ο αδελφός του κατηύθυνε  τις φονικές επιθέσεις της  περασμένης  εβδομάδας και πως καμιά διεθνής τρομοκρατική οργάνωση δεν συμμετείχε στις ενέργειες αυτές. 

Σε  βάρος  του Τζοχάρ  απαγγέλθηκε  κατηγορία  για  συμμετοχή  στη διπλή  επίθεση  στο  Μαραθώνιο  της  Βοστόνης. 

Σύμφωνα  με  το  αμερικανικό  τηλεοπτικό  δίκτυο  CNN,   μια  ανώνυμη  κυβερνητική  πηγή  υποστήριξε  πως  "οι προκαταρκτικές  ανακρίσεις  με τον  Τσερνάεφ  έδειξαν  οι δύο  αδελφοί  μπορούν να  θεωρηθούν  τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν  μόνοι  τους  έξω από  οποιαδήποτε  οργάνωση.  Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ  τραυματισμένος  και κρατούμενος σε ένα νοσοκομείο της Βοστόνης,  υποστήριξε πως ο αδελφός του,  ο Ταμερλάν,  26 χρόνων, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την αστυνομία, ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται το ισλάμ".

O ιστότοπος "drudgereport" αποκαλύπτει ότι, εκτός από τα αδέρφια Τσαρνάεφ και η μητέρα τους διακατέχονταν από θρησκευτικό φανατισμό.  

Το "χέρι" του Τζοχάρ και του μεγαλύτερου αδερφού του Ταμερλάν, όπλισε ο φανατικός ισλαμισμός, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το ABC News μάλιστα γράφει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ότι ο Τζοχάρ έμαθε για τις επιθέσεις, μόλις μία εβδομάδα πριν αυτές γίνουν πράξη.

H αμερικανική υπηρεσία βρίσκει μια λογική εξήγηση για το πώς τα δύο αδέρφια κατάφεραν να φτιάξουν και να ενεργοποιήσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς χωρίς βοήθεια. Η μόνη εξήγηση είναι να είχαν λάβει "μαθήματα" από το πρώτο βιβλίο της Αλ Κάιντα που εκδόθηκε το 2010 παρέχοντας πληροφορίες για την δημιουργία ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με απλά υλικά που μπορεί κανείς να τα βρει ακόμα και στην κουζίνα.
Ο Τζοχάρ Τσερνάεφ απειλείται με την ποινή του θανάτου αφού χθες, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσοτέρων των 200. 

Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση θα διεξαχθεί στις 30 Μαΐου.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου