Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αδέρφια με καταγωγή από την Τσετσενία οι βομβιστές της Βοστόνης!



Οι βομβιστές της Βοστόνης είναι αδέρφια 26 και 19 ετών, που κατάγονται από την περιοχή της Τσετσενίας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ζούσαν νόμιμα στις ΗΠΑ τον τελευταίο χρόνο.

Ο ύποπτος που καταζητείται είναι ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγιεφ, ο οποίος είχε πάρει υποτροφία 2.500$ για σπουδές στις ΗΠΑ, ενώ ο άλλος βομβιστής έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν στις 10:30 το βράδυ ώρα Βοστόνης, όταν ένας αστυνομικός του πανεπιστημίου MΙΤ κλήθηκε να επέμβει σε περιστατικό. Οι δράστες τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών μέσα στην πανεπιστημιούπολη, ο ένας ύποπτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη. 

Ο ύποπτος που καταζητείται είναι αυτός που φορούσε λευκό καπέλο.

Η αστυνομία τον αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη και ιδιαίτερα επικίνδυνο άνθρωπο, που έχει ως στόχο να αφαιρέσει ζωές.
Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους του Γουότερτάουν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν τα παράθυρα και τις πόρτες. Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων. Πάνω από 11.000 πάνοπλοι αστυνομικοί ερευνούν τα προάστια της πόλης.

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση στη Βοστώνη για τη σύλληψη του δεύτερου βομβιστή. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου