Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Απελαύνεται ο έλληνας φοιτητής

Επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα
 

REUTERS/OSMAN ORSAL
Στη φωτογραφία, διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας


 στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Απελαύνεται τελικά ο έλληνας φοιτητής, ο οποίος προσήχθη μαζί με άλλους ξένους φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, δεν του απαγγέλθηκε κάποια κατηγορία.

Ο έλληνας φοιτητής επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών.

Ο Γ. Ιατρίδης μιλάει για την απέλασή του από την Τουρκία Οι δηλώσεις του Ελληνα φοιτητή Γιώργου Ιατρίδη που συνελήφθη στις διαδηλώσεις της Κωνσταντινούπολης, μετά την άφιξή του στην Αθήνα

 
Νωρίτερα, ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι από τους συνολικά επτά ξένους που έχουν προσαχθεί, θα απελαθούν οι τέσσερις. 

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπαράσταση στον έλληνα συλληφθέντα

Την συμπάραστασή του στον έλληνα συλληφθέντα στην πλατεία Ταξίμ, Γιώργο Ιατρίδη, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές μας αρχές θα πράξουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να έχει γρήγορο τέλος η περιπέτεια του φοιτητή.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ήσυχος, ο έλληνας φοιτητής συνελήφθη αργά χθες το βράδυ μαζί με μια γαλλίδα συμφοιτήτρια του και άλλους τούρκους ακτιβιστές, και τις επόμενες ώρες  θα του απαγγελθούν  κατηγορίες στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τους ισχυριμούς «ακραίων φωνών στην Τουρκία» ότι ο συλληφθείς είναι κάτοχος ελληνικού διπλωματικού διαβατηρίου, σε μια προσπάθεια, όπως επισημαίνεται, να δημιουργηθούν «εντυπώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια».
Η παρουσία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, ανάμεσα τους οποίους βρίσκονται πολλοί ξένοι που σπουδάζουν ή ζουν στην Τουρκία, αποτυπώνουν τον κινηματικό διεθνισμό της εποχής μας», σημειώνει ο κ. Ήσυχος και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ότι το υπουργείο  Εξωτερικών και οι τοπικές  διπλωματικές μας αρχές, πράττουν τα δέοντα ώστε να έχει γρήγορο τέλος η περιπέτεια του Έλληνα φοιτητή.

«Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον αγωνιζόμενο αδελφό τουρκικό λαό, που δέχεται τη βάναυση καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας» καταλήγει στη δήλωσή του το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου