Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αρβανίτης - Κανέλλη: "Βρώμα του Κοινοβουλίου" - "Άντε ρε ναζιστόφατσα"



Βαρείς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μ. Αρβανίτη, σε συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Ετήσιας Έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η Λιάνα Κανέλλη απάντησε στον χαρακτηρισμό του βουλευτή Μ. Αρβανίτη, ο οποίος  την αποκάλεσε σε ομιλία του προ ημερών "βρώμα του Κοινοβουλίου".

"Δυσκολεύομαι να τον αποκαλέσω και συνάδελφο", είπε η βουλευτής του ΚΚΕ και υπενθύμισε ότι στην Επιτροπή υπάρχει βουλευτής που έχει αποκαλέσει "κοπρίτες" τους συνάδελφους του της Αριστεράς.

Ο Μ. Αρβανίτης της ζήτησε να πει αν υπάρχει παρών βουλευτής που εξεστόμισε τις δύο συγκεκριμένες λέξεις, και του απάντησε: "Εσύ, και έπρεπε να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι υπαινιγμός, είναι ευθεία καταγγελία. Ανοίγεις το στόμα σου και μας βρωμίζεις όλους".

"Προ ημερών χαιρέτησα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου την Λ. Κανέλλη και αυτή απαξίωσε να με χαιρετήσει, της είπα ότι είναι θέμα ευγένειας να χαιρετά, αλλά ποιος έχασε την ευγένεια για να την βρεις εσύ", είπε ο κ. Αρβανίτης.

"Εσύ αρνείσαι το Ολοκαύτωμα και εγώ την καλημέρα σε σένα. Ναζιστόφατσα", συνέχισε η Λ. Κανέλλη, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απαντά "Να πας στη Κνεσέτ να τα πεις αυτά".

"Άντε ρε ναζιστόφατσα", συνέχιζε να φωνάζει η βουλευτής του ΚΚΕ, "είσαι ναζιστής".

"Η νοοτροπία Κατίνας δεν έχει καμία θέση στην Επιτροπή μας", της απάντησε ο Μ. Αρβανίτης.

Παρενέβη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, λέγοντας "Επειδή δεν χαιρετήθηκε κάποιος αποκτά δικαίωμα να αποκαλεί τους άλλους κοπρίτες;" 

"Κοπρίζετε 38 χρόνια εναντίον του ελληνικού λαού. Έχετε αντίρρηση σε αυτό;" του απάντησε ο Μ. Αρβανίτης.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου