Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Η  κατάσταση από τις πλημμύρες  έχει επιδεινωθεί δραματικά στη νότια και ανατολική Γερμανία . Πολλές πόλεις και κομητείες στη Βαυαρία, Θουριγγία και τη Σαξονία βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
 Ο γερμανικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να βοηθήσει τους πληγέντες!
 
 HΓερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU), εξασφάλισε "πλήρη υποστήριξη"  σε όλους τους πληγέντες.

Στη νότια Γερμανία εξαιτίας της υπερχείλισης πολλών ποταμών έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των τρένων, στη γραμμή που συνδέει τη χώρα με την Αυστρία, όπως έγινε γνωστό από τους Γερμανικούς σιδηροδρόμους. Επίσης, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA, δύο άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή του Ρόιτλιγκεν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. 

Τις τελευταίες 48 ώρες καταρρακτώδεις βροχές πέφτουν στο κρατίδιο αυτό, όπως επίσης και στη Βαυαρία, τη Σαξονία και τη Θουριγγία.

Στην Αυστρία ένας οδοκαθαριστής σκοτώθηκε από κατολίσθηση στην πόλη Ζανκτ Γιόχαν κοντά στο Σάλτσμπουργκ, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται, αφού παρασύρθηκαν από τα νερά στο Τάξενμπαχ στην ίδια περιοχή, ένας αγρότης με το τρακτέρ του και μία γυναίκα ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της.

Ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι επαρχίες της Άνω Αυστρίας, του Τιρόλου και της Στυρίας.Έχει κλείσει επίσης ο αυτοκινητόδρομος, που οδηγεί στην Ελβετία.

Στο Λιντς στη βόρεια Αυστρία τα νερά του Δούναβη έχουν ανέβει και υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού, γι’ αυτό και η πυροσβεστική υπηρεσία απαγόρευσε την κυκλοφορία σε πολλές συνοικίες της πόλης.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου