Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Στάη στο Focus: Η Χρυσή Αυγή κρύβει τη νεοναζιστική της ταυτότητα



Συνέντευξη στο Focus, έδωσε η Ε. Στάη, μιλώντας για τη χυδαία επίθεση που δέχθηκε από τη Χρυσή Αυγή. Επικρίσεις από το γερμανικό περιοδικό για τις παλινωδίες της κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό





Ξεκάθαρη έκφραση του ρατσιστικού τρόπου σκέψης της Χρυσής Αυγής εναντίον της γυναίκας εν γένει και όχι προσωπική επίθεση εναντίον της θεωρεί η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλλη Στάη όσα διημείφθησαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ίδιας και του εν λόγω κόμματος, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού "Focus".


"Άνοιξαν πυρ όταν αναφέρθηκα στην Χρυσή Αυγή ως "νεοναζιστική ακροδεξιά". Εγώ απλώς αναπαρήγαγα την ιδεολογική ταυτότητα την οποία φανερώνουν τα στελέχη του κόμματος με την υπογραφή τους κάτω από πολυάριθμα κείμενα, καθώς και την ταυτότητα την οποία επιδεικνύουν με την καθημερινή ακραία πρακτική τους", δηλώνει η κ. Στάη και προσθέτει ότι η Χρυσή Αυγή ενοχλήθηκε επειδή θέλει να κρύβει προσεκτικά αυτή την "νεοναζιστική" αντίληψη από τους απλούς πολίτες.

"Φορούν την μάσκα του υποτιθέμενου "δίκαιου εκδικητή" προκειμένου να παρασύρουν μια αδύναμη και τρομοκρατημένη κοινωνία", τονίζει και ως μοναδικό τρόπο άμυνας εναντίον του φαινομένου αναφέρει "το να μην παραδοθούμε στον φόβο και να μην σιωπούμε".

"Πρέπει να στηλιτεύουμε και να αποκαλύπτουμε. Πρέπει να παλέψουμε ώστε να πέσουν όλες οι μάσκες. Πρέπει να σπάσουμε το τσόφλι ώστε το αυγό του φιδιού να αποκαλυφθεί", δηλώνει η δημοσιογράφος.

Η κυρία Στάη αναφέρει ακόμη ότι οι σκληρές οικονομικές κρίσεις οδηγούν συχνά σε πιο συντηρητικές κοινωνίες και σε ενίσχυση των ακροδεξιών σχημάτων, διευκρινίζει ωστόσο ότι κατά τον ίδιο τρόπο, "δεν επιτρέπεται να υπάρχει χώρος για πολιτική ισοπέδωση" και κάνει λόγο για την ανάγκη "να υπάρξει απολύτως πολιτική απάντηση":

"Κανείς δεν επιτρέπεται να αφήσει ανοιχτές τις πύλες για να μετατραπεί η κοινωνική οργή σε τυφλή βία", καταλήγει.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται "ανήμπορη και απελπιστικά διχασμένη, διότι η Νέα Δημοκρατία υπό τον Αντώνη Σαμαρά απλώς αρνείται ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια την απαγόρευση ακραίων κομμάτων" και επισημαίνεται ότι "οι εταίροι της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προσπαθούν εν τω μεταξύ να κερδίζουν την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για ένα συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο νομοσχέδιο".
 
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου