Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η Αργεντινή θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ύστερα από 24 χρόνια


Η Αργεντινή θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ύστερα από 24 χρόνια

Ο Σέρχιο Ρομέρο απέκρουσε δύο πέναλτι (Φλάαρ και Σνάιντερ) και έδωσε στην Αργεντινή την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, κόντρα στη Γερμανία. 

Ετσι, η Αργεντινή επιστρέφει σε τελικό του Μουντιάλ ύστερα από 24 χρόνια. Θυμίζουμε ότι η τότε Δυτ. Γερμανία είχε νικήσει την Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα 1-0 στον τελικό του 1990 στη Ρώμη.

Η Αργεντινή λοιπόν, επικράτησε 4-2 της Ολλανδίας στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ το ματς στην κανονική διάρκεια και την παράταση τέλειωσε 0-0. Αυτή τη φορά, ο προπονητής της Ολλανδίας, Φαν Γκάαλ, δεν άλλαξε τερματοφύλακα στα πέναλτι όπως το ματς με την Κόστα Ρίκα. Κάτω από τα δοκάρια έμεινε ο Σίλεσεν και ο Κρουλ ήταν απλός θεατής.

Η Ολλανδία έχασε την τεράστια ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο 90', όταν ο Ρόμπεν μπήκε στην περιοχή, αλλά πρόλαβε και τον έκοψε με τάκλιν ο Μαστσεράνο.

Νωρίτερα (75') είχε πλησιάσει στο γκολ και η Αργεντινή, όταν από σέντρα του Πέρεζ, ο Ιγκουαίν πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Γενικά, το ματς δεν είχε φάσεις, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν πρώτο μέλημα την καλή αμυντική λειτουργία. Η Ολλανδία είχε κλείσει τους διαδρόμους στην περιοχή της και δεν επέτρεπε στους παίκτες της Αργεντινής να απειλήσουν την εστία του Σίλεσεν. Ομως, ούτε αυτοί ήταν σε θέση να δημιουργήσουν φάση, καθώς οι Ρόμπεν και Φαν Πέρσι ήταν απελπιστικά μόνοι και εύκολη λεία για τους αμυντικούς της Αργεντινής. Η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια πάντως, είχε μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθεί και το έκανε ιδιαίτερα στο α' μέρος από δεξιά με τον Λαβέτσι.

Στην παράταση, η Αργεντινή είχε δύο φάσεις, αλλά ο Σίλεσεν εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Παλάσιο (115') και το σουτ του Μάξι Ροντρίγκες (117').

Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτη η Ολλανδία):

Φλάαρ απέκρουσε ο Ρομέρο
Μέσι      0-1
Ρόμπεν 1-1
Γκαράι   1-2
Σνάιντερ απέκρουσε ο Ρομέρο
Αγουέρο 1-3
Κάιτ       2-3
Μάξι Ροντρίγκες  2-4

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ιντι (46' Γιάνμαατ), Κάιτ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ (62' Κλάζι), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96' Χούντελααρ).

Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ρόχο, Γκαράι, Ντεμικέλις, Μπίλια, Μαστσεράνο, Πέρες (81' Παλάσιο), Λαβέτσι (100' Μάξι Ροντρίγκες), Μέσι, Ιγκουαϊν (82' Αγουέρο).

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου