Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κατάρριψη Boeing 777 - Aπίστευτη τραγωδία στην Ουκρανία με 295 νεκρούς

Boeing 777: Κατάρριψη και απίστευτη τραγωδία στην Ουκρανία με 295 νεκρούς (pics&vid)
 
Απίστευτη τραγωδία πριν λίγη ώρα πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο με κατάρριψη επιβατικού αεροσκάφους, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. 

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ, επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ μετέφερε 295 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ. 

Εκπρόσωπος των Μαλαισιανών αερογραμμών επιβεβαίωσε ότι η πτήση MH17, η οποία απογειώθηκε από το Άμστερνταμ στις 12.14 τοπική ώρα, έχασε επαφή με τα ραντάρ. 

Ο Ουκρανός σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε μέσω Facebook ότι οι 280 επιβάτες και το 15μελες πλήρωμα είναι νεκροί από την συντριβή του αεροπλάνου και κάνει λόγο για κατάρριψη του αεροπλάνου από πύραυλο Buk εδάφους - αέρος αυτονομιστών.

Ανταποκριτής του Reuters στην ανατολική Ουκρανία, που φέρεται να βρίσκεται στο σημείο της συντριβής, λέει ότι βλέπει συντρίμμια αεροσκάφους να φλέγονται και πτώματα στο έδαφος.

 Αξιωματούχος του Υπουργείου έκτακτων καταστάσεων της Ουκρανίας αναφέρει ότι σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το σημείο σύγκρουσης του αεροπλάνου, υπάρχουν διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη και πάνω από 100 πτώματα.

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τα συντρίμμια του αεροπλάνου κοντά στην περιοχή Ντόνετσκ, όπως μεταδίδει το Reuters

plane 

Αρνούνται οι αυτονομιστές

Η περιοχή στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος καταλαμβάνεται από αυτονομιστές και είναι αρκετά κοντά στο Ντόνετσκ και πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψη του αεροσκάφους από αντάρτες, που θεώρησαν ότι ήταν ρωσικό μαχητικό. Οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην πτώση του αεροπλάνου.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αρνούνται ανάμειξη στην κατάρριψη του αεροσκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Interfax από το γραφείο Τύπου του Ουκρανού προέδρου.

Αρνούνται ανάμειξη οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αρνούνται ανάμειξη στην κατάρριψη του αεροσκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Interfax από το γραφείο Τύπου του Ουκρανού προέδρου.

Πέφτουν τα χρηματιστήρια

Σοβαρές αναταράξεις και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, ήδη πεσμένος εμφανίζεται ο ευρωπαϊκός δείκτης FTSE και το χρηματιστήριο της Γερμανίας και της Γαλλίας, μετά την ανακοίνωση της κατάρριψης του αεροσκάφους σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα.

Αντίδραση του Λευκού Οίκου

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia Airilines.
Το ρωσικό πρακτορείο RIA αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει μιλήσει ήδη με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόεδρος Μαλαισίας 

Ο πρόεδρος της Μαλαισίας Najib Razak είναι σοκαρισμένος από την συντριβή του αεροσκάφους και δηλώνει ότι θα μεταβούν άμεσα στην περιοχή.

Η πορεία του αεροσκάφους

AIR 

Φωτογραφία της πορείας που θα ακολουθούσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία.

Στην φωτογραφία είναι χαραγμένη η πορεία που θα ακολουθούσε το αεροσκάφος, από την ώρα της απογείωσής του στο Άμστερνταμ, μέχρι και την προσγείωσή του στην Κουάλα Λουμπούρ.

Δυστυχώς το μοιραίο Boeing 777, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, αφού στην Ουκρανία παραμόνευε ο χάρος για τους ταξιδιώτες της πτήσης...

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία από το Boeing, που κατέπεσε στην Ουκρανία

BswgvOMCAAAe4Jv 1

Ένας νεαρός ισχυρίζεται ότι έχει φωτογραφήσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, λίγο μετά την απογείωση.





newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου