Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ιερέας κάνει... βουντού για να χάσει η Γερμανία από τη Βραζιλία


Μετά την οδυνηρή απώλεια του Νεϊμάρ, η εθνική Βραζιλία θα χρειαστεί κάθε βοήθεια που μπορεί να βρει προκειμένου να κερδίσει το πολυπόθητο έπαθλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμη και τις τελετές βουντού ενός βραζιλιάνου ιερέα. 

Ο ιερέας Χέλιο Σίλμαν από το Ρίο ντε Τζανέιρο ξέρει καλά πως δεν αρκεί να έχεις πίστη στην ομάδα και να εύχεσαι απλώς να τα πάει καλά. Χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιώντας κούκλες βουντού πραγματοποιεί τελετουργίες με στόχο να εμποδίσει τη γερμανική ομάδα να νικήσει στον αυριανό ημιτελικό με τη Βραζιλία. 

«Θα πάρω τους κορυφαίους παίκτες τους και θα δέσω τα πόδια τους, ώστε να μην μπορούν να τρέξουν στον αγωνιστικό χώρο», περιγράφει ο Σίλμαν την τελετουργία που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μέσα στο μικρό μαγαζί του "World of Orixas" σε βάρος των Γερμανών παικτών. Για να το κάνει αυτό, ο ιερέας έχει νωρίτερα δημιουργήσει μια μικρή κατασκευή η οποία θυμίζει γήπεδο και μέσα της βάζει το ομοιώματα των παικτών που θέλει κάθε φορά να «καταραστεί», αναφέρει τo περιοδικό Time.

Αν και πολλοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του ιερέα υπενθυμίζοντάς του τον τραυματισμό του Νεϊμάρ τον οποίο θα έπρεπε να έχει κανονικά αποτρέψει αλλά και τις ήττες της Βραζιλίας, εκείνος τους δείχνει τις κούκλες βουντού που έχει έως τώρα χρησιμοποιήσει και που είναι από το Καμερούν, τη Χιλή, την Κροατία και το Μεξικό. «Και οι τέσσερις αυτές χώρες έχουν ηττηθεί από τη Βραζιλία», λέει ο ιερέας προειδοποιώντας ότι η Γερμανία πως θα είναι η επόμενη.

Όπως αναφέρει το Time, η σύνδεση μαύρης μαγείας και ποδοσφαίρου δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Όταν το 2012 η εθνική ομάδα της Γκάνας έχασε από τη Ζάμπια για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο προπονητής της Γκάνας, Γκόραν Στεφάνοβιτς απέδωσε το γεγονός στο ότι οι παίκτες του στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου και μάλιστα κάποιοι χρησιμοποιώντας και μαύρη μαγεία.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου