Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150618/engine/newego_LARGE_t_1101_54520777_type12713.jpg

Με σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το συλλαλητήριο ενάντια στη λιτότητα, στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο οργανώθηκε με κάλεσμα μέσω του Facebook. 

Αρκετοί ήταν οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν το παρών.

Αριστερές οργανώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τοπικές ομάδες και ενώσεις εργαζομένων έδωσαν από τις 19.30 ραντεβού μπροστά από τη Βουλή. "Ρήξη με τη λιτότητα" και "οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές", "η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται", " δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω", ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

«Το να είσαι σήμερα εδώ, μπορεί να διαβαστεί με δυο τρόπους» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Μ., που συμμετέχει στη συγκέντρωση. «Από τη μία πιέζουμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει. Ο λαός θα είναι πάντα εδώ, όπως ήταν και πριν πέντε χρόνια στο Σύνταγμα. Από την άλλη, να δείξουμε στους δανειστές πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνη της, τη στηρίζει ο κόσμος».

Πολλά ήταν και τα πανό στα αγγλικά και τα γερμανικά, στέλνοντας μήνυμα και εκτός των συνόρων, όπως "Δημοκρατία στην Ελλάδα, Democracy in Europe, Demokratie fuer Europa".

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όσοι και όσες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, δίνουν μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια φόβου, δείχνοντας έμπρακτα ότι κανείς δεν μπορεί να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του. Η στήριξη από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι το πιο ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση» αναφέρει, σε σχόλιό του, ο ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζοντας το συλλαλητήριο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν επί της οδού Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση εργάζεται για μία έντιμη συμφωνία, όσο δύσκολη κι αν είναι, που θα είναι βιώσιμη και θα δίνει προοπτική στη χώρα και το λαό», δήλωσε ο υπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Και έστειλε κι εκείνος το δικό του μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος: «Είμαστε έτοιμοι για όλα. Ολες οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό δείχνουν ότι και από την πλευρά τους αυτή την αποφασιστική στάση την μετρούν πάρα πολύ».

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς, εάν η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει νέα πρόταση στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Δεν νομίζω πως υπάρχει περιθώριο για ριζικές αλλαγές, προφανώς σε ορισμένα σημεία σε σχέση με χρηματοοικονομικές καταστάσεις μπορεί να υπάρξουν καινούργιες προσεγγίσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει διαφορετική πρόταση».

Πρόσθεσε, δε, ο κ. Βούτσης ότι «σίγουρα δεν σημαίνει αυτό που ορισμένοι αναιδείς -από τους ευρωπαίους εταίρους- μας ζητάνε να κάνουμε, να προσχωρήσουμε στην άποψή τους, στις πέντε σελίδες που τις χαρακτηρίζουν και γενναιόδωρη πρόταση. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, νομίζω πως το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι».

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για το συλλαλητήριο, αναφέρεται πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας».

Πελοπόννησος

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση και στήριξής της στην διαπραγμάτευση που διεξάγει με τους θεσμούς, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ στις τρεις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Τρίπολη στις 7.30 πολλοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου, για να δηλώσουν την στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές και παράλληλα να στείλουν σαφές μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με την λιτότητα, την υπερφορολόγηση και τα μνημόνια.

Οι συγκεντρωθέντες αφού παρέμειναν για μία ώρα περίπου στην πλατεία στην συνέχεια έκαναν πορεία στους πεζόδρομους της Εθνικής Αντιστάσεως και της Τάσου Σεχιώτη.

Στην Καλαμάτα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία και στην Κόρινθο, μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε στην πλατεία Περιβολάκια.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόσκληση για τις συγκεντρώσεις έγινε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με το σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας. Γκρεμίζουμε τη λιτότητα».

Κρήτη

Μήνυμα συμπαράστασης στην κυβέρνηση που δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, έστειλαν απόψε από την πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε σχετική προτροπή σελίδας κοινωνικής δικτύωσης καθώς και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το στίγμα της συγκέντρωσης, έδωσε πανό που είχε αναρτηθεί στην είσοδο της δημοτικής αγοράς και το οποίο ανέφερε. «Οι κόκκινες γραμμές είμαστε εμείς. Γκρεμίζομε τη λιτότητα». Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, ήταν η παρουσία πολλών νέων καθώς και εκπροσώπων συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης.

Οι Ηρακλειώτες έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας και διαδήλωσαν κατά της λιτότητας υποστηρίζοντας παράλληλα το έργο της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

Οι Ηρακλειώτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών με βασικό σύνθημα: «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου και με ένα ειρηνικό συλλαλητήριο αποδοκίμασαν την λιτότητα που προωθείται από τους δανειστές της Ελλάδας.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Παρόντες υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου