Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μοσκοβισί: Πιό πιθανή από ποτέ η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους

Γερούν Ντάισελμπλουμ: "Μόνο λίγα ζητήματα με την Ελλάδα παραμένουν προς επίλυση"


Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, εκτιμά ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές είναι πιο πιθανή από ποτέ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί «Πιστεύω ότι μία συμφωνία είναι πιο πιθανή από ποτέ, εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση από όλους. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικές για την Ελλάδα».

Υπενθύμισε ωστόσο, ότι υπάρχει «μια διαφωνία όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπονται στην πρόταση που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές». 

Όπως είπε,  «επικοινώνησα με τον εκπρόσωπο των ελληνικών αρχών το απόγευμα της Τρίτης,  για να του αναφέρω εξ ονόματος της Επιτροπής ότι είχαμε διαφωνίες για τους προτεινόμενους δημοσιονομικούς στόχους» και πρόσθεσε «Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται».

Ντάισελμπλουμ: Ελάχιστη η πρόοδος σε ό,τι αφορά την ΕλλάδαΟ επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι μόνο λίγα ζητήματα με την Ελλάδα παραμένουν προς επίλυση, αλλά χρειάζεται χρόνος για τεχνική εργασία από τους Θεσμούς πριν από το Eurogroup.

Όπως τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι, μία συμφωνία με την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δυνατή πριν από το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Και πρόσθεσε ότι ενώ μόνο μερικά ζητήματα παραμένουν προς επίλυση έπειτα από το τετράμηνο των διαπραγματεύσεων, οι τελευταίες προτάσεις από την Αθήνα δεν κάνουν τη διαφορά.
"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνομιλιών που είχα με τον πρόεδρο Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό Τσίπρα, έγινε ξεκάθαρο πως υπάρχει περιθώριο για ισοδύναμα μέτρα, όμως πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ξανά οικονομικά ανεξάρτητη", κατέληξε ο επικεφαλής του Eurogroup.
TΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου