Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Χιλιάδες δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος δεν παίρνουν τα ''όχι'' και τόσο δωρεάν laptop


 
Το κόλπο των εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών που έβαζαν "καπέλο" στους δικαιούχους δωρεάν laptop ή tablet προκειμένου να τους παρέχουν όσα δικαιούνταν

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 45.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που δικαιούνται είτε δωρεάν laptop είτε tablet, δεν έχουν κάνει ακόμη χρήση της επιταγής τους από το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη που τους παρείχε επιδότηση για να προμηθευτούν τον τεχνολογικό αυτό εξοπλισμό που δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, από τους περίπου 290.000 δικαιούχους της Ψηφιακής Αλληλεγγύης οι 45.000 δεν έχουν λάβει τον εξοπλισμό τους λίγο πριν την λήξη της δυνατότητας αυτής. Ο λόγος είναι απλός.... δεν υπήρχε εξοπλισμός από τα καταστήματα λιανικής που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχει εγκριθεί η διάθεση του που να είναι δωρεάν.

Συγκεκριμένα είναι πολλές οι περιπτώσεις - σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν σταλεί στα dikaiologitika.gr - που τα καταστήματα λιανικής έλεγαν στους δικαιούχους ότι δεν έχουν διαθέσιμο εξοπλισμό που να είναι στην τιμή της επιδότησης δηλαδή 230 ευρώ ενώ τους προσέφεραν ακριβότερο εξοπλισμό ώστε να καλύψουν την διαφορά απο την τσέπη τους. Παράλληλα «παρατυπίες» υπήρξαν πάλι από μεριάς των λιανεμπόρων στην διάθεση διαδικτυακής σύνδεσης (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) με επιδότηση μέχρι 12? το μήνα, αφού ζητούσαν εξτρά χρήματα για την σύνδεση ή σε άλλες περιπτώσεις δέσμευαν με συμβόλαια χρονικής διάρκειας πολύ μεγαλύτερης από αυτή της διάρκειας του προγράμματος.

Οι παραπάνω λόγοι είναι ενδεικτικοί για τον λόγο που οι δικαιούχοι προτίμησαν να μην εξαργυρώσουν της επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης με τον χρόνο υλοποίησης του προγράμματος να τελειώνει στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία στους 180.000 έχουν φτάσει οι παραγγελίες των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος για την συμμετοχή στην δράση Ψηφιακή Αλληλεγγύη η οποία αφορά στους δημότες των 8 Περιφερειών αμιγούς σύγκλισης, αν και υπολείπονται περίπου 20 ημέρες μέχρι το τέλος του μήνα που λήγει η προθεσμία.
Για αυτή την κατηγορία πολιτών, καθώς και για όσους είναι δημότες των οκτώ Περιφερειών αμιγούς σύγκλισης και δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος αλλά δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον τους, υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στην δράση μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου