Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Χίλιοι άνθρωποι διασώθηκαν από αυτό το σκάφος!


Στριμωγμένοι σαν σαρδέλες διεκδικούν μια καλύτερη ζωή - Δείτε τις φωτογραφίες

Χίλιοι άνθρωποι διασώθηκαν από αυτό το σκάφος!Πόσοι άνθρωποι χωρούν σε ένα ξύλινο σκάφος που πλέει στη Μεσόγειο με προορισμό τη «Γη της Επαγγελίας», την Ευρώπη; 
Η απάντηση είναι μάλλον «όσοι χρειάζεται», όπως φαίνεται από τις εικόνες του πλοίου που εντόπισε το ιταλικό ναυτικό, πλοίο που είχε αποπλεύσει από την ταραγμένη Λιβύη και κατευθυνόταν στο ευρωπαϊκό Ελντοράντο.

Από το ξύλινο σκάφος διασώθηκαν χίλιοι (!) μετανάστες και τουλάχιστον 200 παιδιά. Ήταν τόσο στριμωγμένοι που η φράση «ο ένας πάνω στον άλλο» ήταν ακριβής. Όχι μόνο γιατί δεν υπήρχε ούτε ένα εκατοστό κενό στο «κατάστρωμα» αλλά γιατί εξίσου γεμάτο ήταν και το «αμπάρι» του σκάφους.

Οι πρόσφυγες- που είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και την Ερυθραία- εντοπίστηκαν 30 μίλια ανοιχτά των λιβυκών ακτών. Ήταν τόσοι πολλοί που γέμισαν το πλοίο Spica που τους παρέλαβε- οπότε είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το πώς είχαν χωρέσει στο πολύ μικρότερο σκάφος στο οποίο βρέθηκαν.

Το Spica, εξηγεί η Daily Mail, είναι ένα από τα πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού που έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο.

Μεταξύ 29 Μαΐου και 2 Ιουνίου, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι διασώθηκαν από σκάφη στα νερά της Μεσογείου.

Για δεκαεπτά ανθρώπους όμως το ταξίδι αυτό ήταν μοιραίο και προστέθηκαν στον απίστευτο απολογισμό των 18000 νεκρών φέτος!

Μέσα στο 2015 έχουν φράσει στις ευρωπαϊκές ακτές περισσότεροι από 130.000 μετανάστες από πολλές χώρες, οι οποίοι τα παρατούν όλα αναζητώντας την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής για τα παιδιά τους και τους ίδιους, μακριά από εμπόλεμες ζώνες, συγκρούσεις και γενοκτονίες.

Η εφημερίδα σημειώνει πως γίνονται πρωτοσέλιδο τα σκάφη που φτάνουν στην Ιταλία και τα ελληνικά νησιά, ωστόσο έχουν αποκαλυφθεί και αρκετές εναλλακτικές διαδρομές και προορισμοί- όπως τα Κανάρια νησιά. Ιταλία και Ελλάδα ωστόσο σηκώνουν το μεγαλύτερος βάρος από αυτό το κύμα απελπισμένων ανθρώπων καθώς έχουν υποδεχθεί περισσότερους από 40.000 μετανάστες η κάθε μία, από τον Ιανουάριο.

Δείτε τις φωτογραφίες

















newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου