Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Διπλωματικό θρίλερ στις Βρυξέλλες! Η αγριεμένη απάντηση του Τσίπρα όταν ο Τουσκ του είπε: the game is over

Διπλωματικό θρίλερ στις Βρυξέλλες! Η αγριεμένη απάντηση του Τσίπρα όταν ο Τουσκ του είπε: the game is over

Σκληρότατη ήταν η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, όταν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής εκείνος του είπε για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις "the game is over".

O Αλέξης Τσίπρας του απάντησε σε άγριο ύφος πως η Ελλάδα έχει 1,5 εκ. ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι".

Μάλιστα, προειδοποίησε τόσο τον κ. Τουσκ όσο και τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες να μην υποτιμούν μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός, όταν αισθανθεί ταπεινωμένος.

Αφού έπεσαν λίγο οι τόνοι, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά προτάσεις και αναφερόμενος στις προτάσεις των Θεσμών, σημείωσε πως αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ, κατηγορώντας ουσιαστικά το Ταμείο για τη σκληρή του στάση.

Όπως ενημέρωσε τους ευρωπαίους ηγέτες, το κείμενο των Θεσμών δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα και δεσμεύτηκε προς όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως είναι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, με κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και την ενοποίηση των ταμείων και για ριζική μεταρρύθμιση από τον Οκτώβριο.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας τους είπε πως ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την ελληνική πρόταση δεν θα καταλάβει γιατί δεν έγινε δυνατή η επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI ο κ. Τσίπρας ζήτησε βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και μάλιστα, κατήγγειλε πως ορισμένοι κύκλοι δεν επιθυμούν τη συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας σημειώνοντας πως σε αυτές τις δύο χώρες υπήρξε ευελιξία μεταξύ των απαιτήσεων των Θεσμών και των προτάσεων της κυβέρνησης.

Στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ μετέφερε προς τους δημοσιογράφους πως ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δημοκρατικό κενό ανάμεσα σε αυτό που προστάζουν οι κανόνες της ευρωζώνης και σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν οι λαοί της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε προς τους ευρωπαίους ηγέτες πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα υφεσιακά μέτρα, αλλά ανάπτυξη, επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

newsit.gr     Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου