Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Βild: Θα σώσει με κάθε κόστος την Ελλάδα η Μέρκελ


Βild: Θα σώσει με κάθε κόστος την Ελλάδα η Μέρκελ

Με κάθε κόστος είναι αποφασισμένη να σώσει την Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Bild.

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εργάζεται με όλες τις της δυνάμεις για μία συμφωνία με την Αθήνα, με κάθε κόστος. Με μία συνάντηση στην Καγκελαρία το βράδυ της Δευτέρας η Μέρκελ για περίπου τρεις ώρες συζητούσε με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το πώς θα κρατήσουν τους Έλληνες στο ευρώ. Και ο χρόνος όλο και λιγοστεύει.», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Ο Έλληνας ασθενής βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακοπή καρδιάς. Η τύχη της Ελλάδας κρέμεται από μία κλωστή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του SPD, Άξελ Σέφερ.

Παραχωρήσεις προς την Ελλάδα;

«Η Καγκελάριος θεωρεί το ελληνικό ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Για αυτό διαφωνεί έντονα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δεν επιθυμεί να δώσει επιπλέον δάνεια στη χώρα αν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Η μόνη πιθανή παραχώρηση του ΔΝΤ είναι μία συγχώνευση των δόσεων στο τέλος του Ιουνίου. Αντιθέτως, η καγκελάριος είναι έτοιμη για παροχή επιπλέον υποστήριξης στην Αθήνα. Ακόμη και εάν στο τέλος θα μπορούσε να υπάρχει η απειλή για νέο κούρεμα χρέους», υπογραμμίζει το άρθρο.

«Η Μέρκελ γνωρίζει: την Παρασκευή η Αθήνα στερεύει από ρευστό, καθώς πρέπει να πληρώσει τη δόση των 300 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ», συνεχίζει το άρθρο.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε στις Βρυξέλλες τη λίστα μεταρρυθμίσεων των 46 σελίδων, ενώ αναφέρεται και στην επίσκεψή του στην βελγική πρωτεύουσα.

«Οι δανειστές της Ελλάδας θέλουν να στείλουν μία τελευταία λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Σήμερα πρόκειται να σταλεί η λίστα αυτή στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου σήμερα το βράδυ θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αλλά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει στις αποσκευές του τη λίστα των Αθηνών», τονίζει το άρθρο

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου