Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές που σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Ριάλτο




Οι συλληφθέντες είχαν προσηλυτιστεί στο Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν να τοποθετήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην ιστορική γέφυρα της Βενετίας.

Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών με καταγωγή από το Κόσοβο προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης οι ιταλικές αρχές καθώς, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Αντέλκι Ντ'Ιππόλιτο, σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Ριάλτο στη Βενετία.

«Με τόσους αντίθεους που έχει εδώ στη Βενετία, αν βάλει κανείς βόμβα κάτω από τη γέφυρα του Ριάλτο, θα κερδίσει αμέσως μια θέση στον παράδεισο» φέρεται να είχε δηλώσει ένας εκ των συλληφθέντων σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε, η οποία έπεσε στην αντίληψη των ιταλικών αρχών.

Οι συλληφθέντες (τρεις Κοσοβάροι και ένας ανήλικος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) εκπαιδεύονταν βλέποντας βίντεο του Ισλαμικού Κράτους για το πώς να σκοτώνουν με μαχαίρι. Είχαν μάλιστα πανηγυρίσει παρακολουθώντας μέσα από τα ΜΜΕ την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο.


Η ιταλική αστυνομία τους είχε υπό παρακολούθηση για περισσότερο από έναν χρόνο. Οι συλληφθέντες εργάζονταν σε εστιατόρια στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας.

Σύμφωνα με την ιταλική εισαγγελία, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία που έδειχναν ότι οι εν λόγω ύποπτοι είχαν προσηλυτιστεί, είχαν κάνει έρευνες για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση.

Στην επιχείρηση σύλληψής τους συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας και των Καραμπινιέρων.


(Με πληροφορίες από Guardian / Φωτογραφίες: Italian Police/Carabinieri via AP, Luigi Costantini)
News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου