Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο από τη μεταφορά του Σάιφ αλ-Ισλάμ


Ένα βίντεο ντοκουμέντο με τη μεταφορά του γιου του Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλαμ, έκανε το γύρο του κόσμου από τα διεθνή ΜΜΕ, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του σε έρημο της νότιας Λιβύης.

Στο βίντεο ο γιος του Καντάφι φαίνεται να φορά παραδοσιακή στολή και στο κεφάλι του να έχει τυλιγμένο αραβικό μαντήλι.

Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να διαπραγματευτεί την παράδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τα δικαστήρια της Λιβύης.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης, ανακοίνωσε την Κυριακή την απόφασή της να μην παραδώσει το γιο του Καντάφι, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όπως μετέδωσε το Al Jazeera.
"Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ θα δικαστεί στη Λιβύη επειδή η δίκη του στην πατρίδα είναι λαϊκό αίτημα", ανέφερε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και υποσχέθηκε να διασφαλίσει ότι ο γιος του Καντάφι θα έχει μία δίκαιη δίκη και καλή μεταχείριση.

"Έχουμε τις αναγκαίες εγγυήσεις για μία δίκαιη δίκη, ειδικά μετά από την τροποποίηση του νόμου που εγγυάται την ανεξαρτησία μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας του ΔΠΔ, Λουίς Μορένο-Οκάμπο, αναμένεται να μεταβεί στη Λιβύη μέσα σε μία εβδομάδα για να συζητήσει το θέμα.


 Εν τω μεταξύ, αιχμάλωτος πιάστηκε χθες ο Αμπντάλα αλ Σενούσι, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Μουάμαρ Καντάφι, στην κωμόπολη


Σάμπχα, όπως ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή στην Τρίπολη.

Ο συλληφθείς, είναι κουνιάδος του Λίβυου πρώην ηγέτη και εντοπίσθηκε μέσα στην κατοικία της αδελφής του, η οποία βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου